Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ



Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Ικανοποιημένη από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ
Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι τόσο από τη συμμετοχή στην απεργία στο Δημόσιο όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
ΑΚΟΥΣΤΕ: Σπ. Παπασπύρος: Ο,τι προεξέχει από το «κοστούμι» του ΔΝΤ κόβεται
Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος κάλεσε τους εργαζόμενους να διαμορφώσουν ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικής αντίστασης, κάνοντας λόγο για ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει η στήριξη στο ΔΝΤ.
Ζήτησε να μπει τέλος στα ψέματα για τους μονόδρομους στην οικονομική πολιτική, να τεθεί φραγμός στην ελεύθερη πτώση των εργατικών δικαιωμάτων και να επιστραφούν όσα χάθηκαν από τους εργαζόμενους.
Επίσης, ανέλαβε δέσμευση για συνέχεια των κινητοποιήσεων, προαναγγέλλοντας εναλλασσόμενες μορφές δράσης, αλλά με βάθος και περιεχόμενο. Μάλιστα, από μικροφώνου απευθύνθηκε έκκληση στη ΓΣΕΕ για συντονισμό, με γενική πανεργατική απεργία.
Στη δική του ομιλία, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του δημόσιου, Βαβούγιος Παναγιώτης χαρακτήρισε ντροπή την απόπειρα μείωσης των ελλειμμάτων με χτύπημα των χαμηλοσυνταξιούχων.
Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία των απεργών προς το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν ομάδα διαδηλωτών, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, πέταξαν προς το μέρος τους σακούλες με σκουπίδια. Τα ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, όμως το περιστατικό έληξε χωρίς η ένταση να λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Προαναγγελία νέων κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ
Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν τη δική τους απεργιακή συγκέντρωση.
Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος των Συνδικάτων Οικοδόμων Αθήνας Γιάννης Τασιούλας προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Ανανεώνουμε το ραντεβού στην Εργατική Πρωτομαγιά που φέτος είναι αφιερωμένη στη νεολαία που δέχεται όλες τις συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου ... θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην γίνει νόμος το ξεθεμελίωμα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Αθήνας Θωμάς Κακαβάς επιτέθηκε και στα δύο μεγάλα κόμματα και ανέφερε ότι «οι αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις υπαγορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και εφαρμόζονται δε ανεξάρτητα από το αν κυβερνούν φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές ή κεντροαριστερές δυνάμεις» και κάλεσε όλους τους εργαζομένους σε κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βιοτεχνών υποδημάτων Σταμάτης Κοντεμοίρης, εξηγώντας τις δυσκολίες του κλάδου που εκπροσωπεί, ανέφερε ότι «δεν είμαστε αποτυχημένοι επιχειρηματίες όπως θέλουν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια των μονοπωλίων. Δεν είμαστε φοροφυγάδες όπως μας βαφτίζει η κυβερνητική προπαγάνδα. Είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα του ''ευρωπαϊκού μονόδρομου'' και της απελευθέρωσης των αγορών».
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηε και ο πρόεδρος Εργαζομένων της ΦΑΓΕ Στέργιος Χήτος, επισημαίνοντας ότι «αξίζει να κάνουμε θυσίες για τον αγώνα μας, για να αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...