Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Εξαιρετικά επώδυνη εξέλιξη κρίνουν τα Συνδικάτα την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης σηματοδοτεί νέα βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και νέα υποβάθμιση της κονωνίας, αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Μιλούν για εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη εξέλιξη, αποτέλεσμα μιας άφρονος πολιτικής. Ζητούν κοινωνική αντίσταση και δηλώνουν έτοιμοι για την υπεράσπιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ήδη η ΑΔΕΔΥ προγραμμάτισε συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια.
«Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη εξέλιξη, ως αποτέλεσμα ενός πρωτοφανούς δημοσιοοικονομικού εκτροχιασμού που έχει οδηγηθεί η χώρα από μια άφρονα πολιτική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
«Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθήκον και αυτό θα πράξει, μέσα σε πρωτοφανείς και αντίξοες συνθήκες να υπερασπιστεί την απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων που βρίσκονται στην κλίνη των Νεοφιλελεύθερων απαιτήσεων» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε την εξέλιξη αρνητική και μίλησε για «ανατροπές εγγυήσεων στη ζωή των πολιτών».
«Τα δεδομένα στο δίχτυ αυτού του μηχανισμού πυκνώνουν τις απειλές και τις ανατροπές εγγυήσεων στη ζωή των πολιτών. Επειδή όμως στα δίχτυα υπάρχουν και τα βρόχια, στο χέρι των εργαζομένων είναι η χώρα και τα δικαιώματα να μην διαλυθούν. Η κοινωνική αντίσταση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι ο δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και βεβαιότητα στη ζωή μας» τόνισε ο κ. Παπασπύρος.
Συλλαλητήριο στις 27 Απριλίου
Σε συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια, καλεί η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η προσφυγή της κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ σηματοδοτεί νέα βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και νέα υποβάθμιση της κοινωνίας.
«Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αλλά οι έχοντες και κατέχοντες» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.
«Ο αγώνας των εργαζομένων αποτελεί την μόνη ελπίδα για την απόκρουση αυτών των πολιτικών για μια άλλη πορεία της χώρας» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...