Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οι χαλεποί καιροί θέλουν χιούμορ


Στη διάρκεια της ύφεσης που διανύουμε, μπορεί κανείς να βρει πολλές αφορμές για γέλιο στην εργασία ή ακόμη και στην ανεργία του. Σε αντίθεση με το αίσθημα ντροπής και ταπείνωσης που ένιωθε κάποιος όταν απολυόταν «ΥΚΣ», οι σημερινοί απολυμένοι δεν ντρέπονται να δηλώσουν ότι απολύθηκαν ή ακόμη και να αστειευτούν.
Ο λόγος είναι ότι δεν είναι (οι) μόνοι. Οι δείκτες ανεργίας έχουν εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα –στις ΗΠΑ η ανεργία σκαρφάλωσε στο 9,7% το Μάρτιο– και όσοι έχουν μείνει χωρίς εργασία αναγκάζονται συχνά να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες.
Στο καινούργιο τους βιβλίο με τίτλο «WTF? Work: How to Survive 101 of the Office's Worst F*#!-ing Situations», ο Γκρέγκορι Μπέργκμαν και η Τζόντι Μίλερ δίνουν συμβουλές επιβίωσης στο γραφείο υπό τις χειρότερες συνθήκες. Ακόμη και σε «τραγικές» καταστάσεις, όπως το να σε πάρει ο ύπνος και να χάσεις μια συνέντευξη έως το να χάσεις τη δουλειά σου χωρίς λόγο, πάντα υπάρχουν αφορμές για γέλιο, υποστηρίζουν οι συγγραφείς.
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από άφθονο γέλιο και απολαμβάνει τις ιστορίες για δουλειές –αλλά και απολύσεις», σημειώνει η κα Μίλερ. «Η μιζέρια θέλει παρέα», συμπεραίνει.
«Σήμερα, όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα ή δουλειά, οι περισσότεροι ταυτίζονται μαζί του και αισθάνονται καλύτερα. Παλαιότερα, εάν κάποιος έλεγε ότι δεν έχει δουλειά, θα τον θεωρούσαν αποτυχημένο».
Ακολουθούν ορισμένες από τις συμβουλές που περιλαμβάνονται στον «οδηγό επιβίωσης»:
• Εάν το αφεντικό σου επιμένει να σε φωνάζει με λάθος όνομα, άλλαξε το όνομά σου σε αυτό που χρησιμοποιεί
• Εάν δεν ξέρεις πώς δουλεύει το φωτοτυπικό, κατάστρεψέ το
• Εάν όλοι σου φορτώνουν τη δουλειά τους, μην την κάνεις καλά
• Εάν κάποιος παίρνει συνεχώς το συρραπτικό σου, κόλλησέ το με κόλα στο γραφείο σου ή «παγίδευσέ» το με εκρηκτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...