Τρίτη 27 Απριλίου 2010


Νέα γενική 24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου


Σε 24ωρη γενική απεργία στις 5 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ελήφθη απόφαση για απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων λιτότητας, «που πλήττουν τους εργαζομένους και βαθαίνουν την ύφεση».Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Συνομοσπονδία θέτει ως αιτήματα-διεκδικήσεις:
-Την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
-Την απόρριψη όποιων αντι-ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
-Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί – τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας».Μάλιστα, προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, παραπέμποντας τις σχετικές αποφάσεις σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μετά τις 5 Μαΐου.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε πως το περιεχόμενο και το πλαίσιο της απεργίας θέτει όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά, στις αμοιβές, στην κοινωνική ασφάλιση με προμετωπίδα το αίτημα: «Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα». Ο Ιδιωτικός Τομέας δεν παράγει ελλείμματα. Ο Ιδιωτικός τομέας δεν έχει έλλειψη ανταγωνιστικότητας λόγω του κόστους εργασίας. Ο Ιδιωτικός Τομέας είναι η μοναδική ελπίδα να μπορέσει να παραχθεί πλούτος και να διανεμηθεί δίκαια σε αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...