Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Συνάντηση προέδρου ΓΣΕΕ με «τρόικα»


Την αντίθεσή του «στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που φορτώνουν το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους ανθρώπους του μόχθου. (μισθωτούς – ανέργους – συνταξιούχους)», αλλά και «σε προτάσεις και μέτρα που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας» εξέφρασε ο κ. Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το μικτό κλιμάκιο ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Ο κ. Παναγόπουλος, υπογράμμισε «την τεράστια ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μας. «Γνώριζε εδώ και 2-3 χρόνια τα πάντα. Γνώριζε την παραποίηση των στοιχείων και δεν έκανε τίποτα».

«Κάθε ενέργεια περικοπών των μισθών (13ου και 14ου) πέραν του ότι δε βοηθά στην ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων (και άρα μη δημοσιονομική εξυγίανση) καθώς και σε πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και της στερεί έσοδα 4 δισ ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, κατέστησε σαφές πως «επώδυνα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι «σαν να σπέρνουν ανέμους» και κατέληξε με το ελληνικό ρητό «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» για να γίνουν αντιληπτές οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν».

Όπως είπε, οι εκπρόσωποι της «τρόικας» δεν αποκάλυψαν τις θέσεις τους, ζήτησαν μόνο να ακούσουν την άποψη του προέδρου της ΓΣΕΕ, χωρίς διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...