Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρη νύχτα» περιμένει τους εμποροϋπαλλήλους

Για «παράνομο, μεγάλο και προκλητικό δώρο του δημάρχου Αθήνας και του Περιφερειάρχη προς τις εγχώριες και κυρίως τις υπερεθνικές εμπορικές αλυσίδες» κάνει λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας την σημερινή «λευκή νύχτα» στην Αθήνα, δηλαδή τα ανοιχτά μαγαζιά μέχρι τις... 11 το βράδυ.


Κριτική στην πρωτοβουλία άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση διά στόματος του Δημήτρη Στρατούλη, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, «η «λευκή νύχτα» των πολυεθνικών του εμπορίου είναι «μαύρη νύχτα» για τους εμποροϋπαλλήλους και τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.
Η σημερινή «λευκή νύχτα» στην Αθήνα, δηλαδή τα ανοιχτά μαγαζιά μέχρι τις 11 το βράδυ, είναι ένα παράνομο, μεγάλο και προκλητικό δώρο του δημάρχου Αθήνας και του Περιφερειάρχη προς τις εγχώριες και κυρίως τις υπερεθνικές εμπορικές αλυσίδες.

Ταυτόχρονα είναι μία ακόμα, έκτακτη στην αρχή που μπορεί να μονιμοποιηθεί αργότερα, κατεδάφιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο εμπόριο και ένας νέος βραχνάς στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο.

Η κυβέρνηση, που όχι μόνο ανέχεται αλλά και ενθαρρύνει και προωθεί η ίδια τέτοια μέτρα, επιδιώκει να μετατρέψει τους εργαζομένους στο εμπόριο, με τους απλήρωτους για τους πολλούς μήνες μισθούς και υπερωρίες, με την άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας τους, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τις απολύσεις, με τους μισθούς πείνας και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε ανθρώπινους διακόπτες που οι μεγάλες επιχειρήσεις θα ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουν και θα τους πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν.

Στα λαϊκά νοικοκυριά δε λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν αλλά τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουν. Η «λευκή νύχτα» των πολυεθνικών του εμπορίου είναι «μαύρη νύχτα» για τους εμποροϋπαλλήλους και τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...