Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Στις 20 Δεκεμβρίου το δώρο από τον ΟΑΕΔ

Θα προπληρωθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας σε 100.000 δικαιούχους

Την ερχόμενη Παρασκευή θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ σε 400.000 ανέργους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας. Την ίδια ημέρα θα δοθεί επίσης το δώρο Χριστουγέννων στις ασφαλισμένες μητέρες που λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας, ενώ θα προπληρωθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας που επρόκειτο να καταβληθούν κατά το χρονικό διάστημα των εορτών, δηλαδή μέχρι την 6η Ιανουαρίου 2014. Τα επιδόματα αυτά αφορούν 100.000 δικαιούχους.


Ταυτοχρόνως, η διοίκηση του ΟΑΕΔ καλεί τους ανέργους που επιλέχθηκαν να απασχοληθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (συνολικά 27.948 άτομα) να προσέλθουν το αργότερο μέχρι αύριο, 18/12, στις υπηρεσίες του Οργανισμού στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης), προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης, ώστε να παρουσιαστούν στους επιβλέποντες φορείς (δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά 7.400 ωφελούμενους ανέργους οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση για χρονικό διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών και πάντως έως την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους 2013-2014 στην περίπτωση που το ανωτέρω χρονικό διάστημα λήγει μετά τη λήξη του διδακτικού έτους 2013-2014, σε δημόσιους φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (δημόσια πρόσκληση 6/2013 του διοικητή του ΟΑΕΔ).

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) στην ενότητα e-υπηρεσίες/πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων.

Ηδη ο ΟΑΕΔ καταρτίζει την επόμενη δημόσια πρόσκληση ανέργων για 4.413 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου. Η δημόσια πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΔΗΜ. ΜΑΛΤΗΣ/ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...