Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Επι ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κινητικότητα

Μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμφωνία με την Τρόικα για τις μετακινήσεις στο Δημόσιο, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση ετοιμάζουν μεγάλες κινητοποιήσεις αντιτιθέμενοι στις νέες διατάξεις.

Τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ την ίδια ημέρα η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηνάιων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζει ότι αυτή τη στιγμή ανατρέπονται όλα τα δεδομένα και η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στοχεύουν, πλέον, και το μόνιμο προσωπικό.

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονταν οι συμβασιούχοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αορίστου χρόνου και μετά οι μόνιμοι. Αυτή τη στιγμή όλα ανατρέπονται και μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα και απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό. Διότι από όσους μπουν σε διαθεσιμότητα, ένα ποσοστό θα απολυθεί. Συγκεκριμένα, για τη Δημοτική Αστυνομία οι πληροφορίες μιλούν για 20%-30% απολύσεις» σημειώνει ο κ. Πολυμερόπουλος.

Αναφορικά με τις πιέσεις για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα υπογραμμίζει «Είναι ξεκάθαρο από τα στατιστικά στοιχεία ότι μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει 175.000 ίσως και περισσότεροι με συνταξιοδότηση. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι ο «τσακουμπάς» της τρόικας να σπάσει η μονιμότητα στην Ελλάδα, να καταρριφθεί το ταμπού της νομιμότητας. Δεν υπάρχει καμία οικονομική ωφέλεια. Αντιθέτως, υπάρχει απώλεια. Διότι πιο πολύ κερδίζουμε από ενεργούς οικονομικά υπαλλήλους, παρά από συνταξιούχους. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξε η Δημοτική Αστυνομία με πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου προς το υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία το Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων συνεδριάζει την Κυριακή εκτάκτως το Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ενώ ο πρόεδρος, Κώστας Ασκούνης, κάνει λόγο για πρωτοφανή προχειρότητα στους κυβερνητικούς χειρισμούς και σημειώνει «δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν είναι δυνατόν το 2013 οι κυβερνώντες να κινούνται στη λογική πονάει δόντι, πέφτει κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...