Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ ΔΟΥ: Τα περί εξαιρέσεων από τη διαδικασία των απολύσεων, δεν ισχύουν...

Παρουσιάζουμε, απόσπασμα από τις αποφάσεις που έλαβε το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟΥ):

1.    Για τον απολογισμό - προγραμματισμό δράσης:
Τα όσα διαδραματίζονται τις ημέρες αυτές, με τη λήψη νέων μέτρων και τις απολύσεις στο δημόσιο δεν αφήνουν πλέον καμιά αμφιβολία για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Τη διάλυση και την απαξίωση των υπηρεσιών μας, θα ακολουθήσουν οι απολύσεις εργαζομένων. Περιθώρια εφησυχασμού και «διαβεβαιώσεις» περί εξαιρέσεων από τη διαδικασία των απολύσεων, δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν πλέον και περιθώρια να συνεχίσουμε ως ομοσπονδία με τις λογικές και τις πρακτικές που πορευτήκαμε, κατά κύριο λόγο, όλο το προηγούμενο διάστημα.

     Οι επόμενες ημέρες δεν θα πρέπει να είναι άλλη μια χαμένη περίοδος, αναμονής των όποιων εξελίξεων. Θα πρέπει να είναι η περίοδος προετοιμασίας του κλάδου για τους δεδομένους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Με ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε μια απόλυση συναδέλφου και με διατυπωμένη τη διάθεσή μας, οι υπηρεσίες να κλείσουν με κινητοποιήσεις,  με την εξαγγελία οποιουδήποτε τέτοιου μέτρου, θα πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα προετοιμασίας, προς αυτή την κατεύθυνση:

•    Ενημέρωση των συναδέλφων (χωρίς μισόλογα) για τα σχέδια τις κυβέρνησης

•    Συνελεύσεις σε ΚΑΘΕ υπηρεσία, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων

•    Εκλογή σε κάθε Υπηρεσία Επιτροπής Αγώνας, μέσα από τη συνέλευσή τους

•    Πραγματοποίηση  Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους.


•    Νέο Γενικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος (της επιτροπής του ΥΠΟΙΚ για τον ορισμό των οργανικών θέσεων κλπ), προκειμένου να τοποθετηθούμε και να προγραμματίσουμε τη δράση μας, σε περίπτωση μείωσης, έστω και μιας οργανικής θέσης.

2.    Την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Γ.Σ. της ΠΟΕ ΔΟY, (μετά από μυστική ψηφοφορία), από τον συνάδελφο Μπαρμπαρίτσα Θεοφάνη.
3.    Στα πλαίσια της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εξάλειψης κάθε σκιάς μέσα στον κλάδο, αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο  ο έλεγχος όλων των τίτλων σπουδών και των τυπικών προσόντων των εφοριακών υπαλλήλων.
4.    Εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή, για τη διευθέτηση του θέματος της πλήρωσης της θέσης του Λογιστή της Φορολογικής Επιθεώρησης, μετά την δήλωση παραίτησης του συναδέλφου Άγγελου Κούρου.
5.    Εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή (για τη λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται) για τη διευθέτηση του θέματος, που σχετίζεται με την απόφαση Δικαστηρίου.
6.    Την στήριξη της πρότασης του Συλλόγου Αχαΐας – Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου για τη δημιουργία δεύτερης ΔΟY στην ΑΧΑΙΑ.
7.    Την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το κτίριο της Α’ ΔΟY ΠΑΤΡΩΝ, και τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους.
8.    Την άμεση ανάκληση των Δελτίων Αξιολόγησης και επιστροφή των πρωτοτύπων τους σε όσους από τους υπαλλήλους των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού όλων των ΔΟY της χώρας, τα υπέγραψαν.
9.    Την άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση, (του 3μήνου Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου 2013), με τρόπο ώστε να τη δικαιούνται όλοι οι υπάλληλοι των ΔΟY και όχι μόνον οι Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των εσόδων του κράτους και οι υπάλληλοι των τμημάτων ελέγχου.
10.    Καταδικάζει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δέχεται ο συνάδελφος και μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας, Γεροντίδης Μάκης, από τη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του και απαιτεί ταυτόχρονα από την πολιτική ηγεσία, να προχωρήσει στην κατάργηση του  νόμου 4093/12.
11.    Καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης, την κλιμάκωση του αυταρχισμού και τη λογική των επιστρατεύσεων των εργαζομένων που αντιστέκονται καθώς και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Στόχος της πολιτικής αυτής είναι ο περιορισμός του δημοσίου τομέα, το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και οι απολύσεις.
12.    Υιοθέτησε κατ’ αρχήν, την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Αλληλοβοηθείας για τη διαχείριση των αποθεματικών του ταμείου, εν αναμονή αναλυτικότερης έκθεσης.
13.    Υιοθέτησε τις θέσεις – προτάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟY του Ν. ΛΑΡΙΣΑ και συγκεκριμένα:
•    Να προχωρήσει άμεσα η όποια απαραίτητη διαδικασία απαιτείται για την μετεγκατάσταση των Δ.Ο.Υ. Α΄ και Β΄ Λάρισας σε Δημόσιο κτίριο (που έχει ήδη βρεθεί και είναι κατάλληλο -  πρώην κτίριο ΕΟΜΜΕΧ), σύμφωνα και με τα έγγραφα της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Λάρισας, διότι σήμερα, στα υφιστάμενα μισθωμένα κτίρια, επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους φορολογούμενους.
•    Να παραμείνουν δύο εφορίες στην Λάρισα με Έλεγχο και Δικαστικό.
•    Να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας (σε επίπεδο Διεύθυνσης), η οποία καλύπτει επαρχία με 56 χωριά, που κάποια απέχουν 45 χλμ από την Ελασσόνα και 105 χλμ από την Λάρισα, με δύσκολο και ορεινό οδικό δίκτυο και έκταση επαρχίας 1714 τ. χλμ με 40.879 κατοίκους.
•    Να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων (σε επίπεδο Διεύθυνσης), η οποία καλύπτει μια καθαρά γεωργική περιοχή, σε έκταση 735,96  τ.χλμ και 22.139 κατοίκους.
•    Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Ν. Λάρισας (σύνολο 45).
•    Να παραμείνει η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Λάρισας και να διασφαλιστεί το υπηρεσιακό μέλλον των υπηρετούντων σήμερα υπαλλήλων σ΄ αυτή.
•    Άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στο ΣΔΟΕ ΠΔ Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.
•    Να μεταφερθεί ο Διαχειριστικός έλεγχος των κληροδοτημάτων στις ΔΟΥ,  οι οποίες μπορούν και πρέπει να έχουν τον έλεγχο της Δημόσιας Περιουσίας και να μην περάσει στους ιδιώτες,  όπως προγραμματίζεται
•    Να μην τοποθετηθεί κανένας ελεγκτής (που υπηρετεί σήμερα στο Νομό Λάρισας), σε θέση εκτός νομού, χωρίς αίτησή του.
       Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΝΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                      ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...