Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΓΣΕΕ: «Μετέτρεψαν τον ΣΕΒ σε “θυγατρική” των δανειστών»

Οξύτατη επίθεση στον ΣΕΒ και τον πρόεδρό του Δ. Δασκαλόπουλο εξαπέλυσε χτες η ΓΣΕΕ με αφορμή την άρνηση του ΣΕΒ να υπογράψει την Εθνική Σύμβαση.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της - μετά τη συνεδρίαση της διοίκησής της - αναφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του ΣΕΒ και του προέδρου της, επισημαίνοντας ότι «συμπεριφέρονται ως το "τιμωρημένο παιδί" της τρόικας και της κυβέρνησης», ενώ υπογραμμίζει πως «έχουν εκχωρήσει προ πολλού στους τροϊκανούς του κ. Τόμσεν τον ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε "θυγατρική" των δανειστών».

Η ΓΣΕΕ επιμένει ότι η νέα σύμβαση έχει καθολική ισχύ για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας και «αποτελεί ελπίδα για τον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανάχωμα σε όλα όσα η τρόικα, οι κυβερνήσεις και τα Μνημόνια κατέστρεψαν στο πέρασμά τους». Μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε πως «η λυσσαλέα επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ και η μη υπογραφή της Εθνικής Σύμβασης ουσιαστικά δείχνουν την δική τους επιθυμία να καταργήσουν πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, οχυρωμένοι πίσω από τον νόμο».

Ο ΣΕΒ από την πλευρά του, στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αρνητική κριτική που δέχεται λόγω της στάσης του να μην υπογράψει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η πλειονότητα της ΓΣΕΕ προσπαθεί μάταια να γεμίσει το αδειανό πουκάμισο μιας ΕΓΣΣΕ χωρίς νομική υπόσταση ούτε ουσιαστικό περιεχόμενο για να διασώσει το φύλλο συκής του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ που η ίδια εκπροσωπεί και που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...