Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συμφωνία για μειώσεις μισθών 6% στις τράπεζες

Σε συμφωνία για νέα κλαδική σύμβαση διάρκειας 2,5 ετών (από 1η Ιουλίου έως 31η Δεκεμβρίου 2015), η οποία προβλέπει μειώσεις βασικών μισθών 6%, κατέληξαν την Παρασκευή ΟΤΟΕ και τραπεζίτες.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος έκανε λόγο για μια πολύ καλή σύμβαση δεδομένων των συνθηκών και του γεγονότος ότι από τις 190 και πλέον συμβάσεις έχουν ανανεωθεί μόλις 29 και προβλέπουν μεσοσταθμικά μειώσεις μισθών 20%.

Η νέα σύμβαση θα προβλέπει ότι κατά τη διάρκειά της δεν θα δίνεται επίδομα ισολογισμού στους τραπεζοϋπαλλήλους, ενώ δημιουργείται μια τρίτη βάρδια για τις κεντρικές υπηρεσίες με λειτουργία έως τις 19:00 το απόγευμα χωρίς να αλλάξει η πρόβλεψη για πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία των τραπεζοϋπαλλήλων καθώς και ο αριθμός ωρών εργασίας τους.

Οι τρεις βάρδιες θα καθορίζονται σε εθελοντική βάση ενώ σε περίπτωση άρνησης θα ισχύουν γενικά κριτήρια με την τελευταία βάρδια να δουλεύει μια ώρα λιγότερο την εβδομάδα.

Στη νέα σύμβαση θα υπάρχει ρήτρα που θα συνδέει τις μειώσεις με την ισχυρή βούληση και των δυο μερών να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...