Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ: Αποφεύγουν την συνολική - μαζική - ενωτική απάντηση με κλιμάκωση του αγώνα


Οι μεν καταψήφισαν την απεργία για αύριο και   οι δε την κλιμάκωση του αγώνα με απεργία την Παρασκευή

Απεργία και κινητοποίηση για αύριο Τρίτη κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αποφάσισε σήμερα το πρωί η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κατόπιν σχετικής πρότασης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την οποία δεν υπερψήφισαν μόνο οι εκπρόσωποι της «Αυτόνομης Παρέμβασης».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση και συλλαλητήριο αύριο στις 10 πμ στην Ομόνοια. Επίσης η ΕΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία στάση εργασίας την Πέμπτη. Η πλειοψηφία συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων καταψήφισε άλλη πρόταση του ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει την απόφαση των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και να προκηρύξει απεργία και την Παρασκευή.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της  ΕΕ, εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, ο Αλ. Αρβανιτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ώρες ευθύνης, βιώνουμε ραγδαίες εξελίξεις που χρειάζονται άμεση απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, την πολιτική επιστράτευση. Η κήρυξη επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς αποτελεί εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη", συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που ουσιαστικά ποινικοποιεί και την σκέψη ακόμα για απεργία, είναι άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να την ακυρώσουμε στην πράξη, να σταματήσουμε την κυβέρνηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλοι οι κλάδοι μαζί (εδώ βρίσκεται η δύναμη και η προοπτική μας) μαζί να αντιδράσουμε στη τρομοκρατία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας».

Πρότεινε συγκεκριμένα: Αμεσα, αύριο Τρίτη να κηρυχτεί πανεργατική απεργία, όπως και έγινε. Για δε την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει το αίτημα των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στο βαθμό που οι αποφάσεις των ΓΣ των κατά τόπους ΕΛΜΕ είναι σε αυτή την κατεύθυνση, να κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ απεργία για εκείνη την μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...