Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο να υπηρετήσουν την κερδοφορία των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων και βέβαια δεν έχουν στόχο να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού» δήλωσε... ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στον Περισσό.

«Από αυτήν την άποψη, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν, στο δημόσιο τομέα και ευρύτερα, απολύσεις, κατάργηση της μονιμότητας, μείωση των μισθών και των συντάξεων, νέες αλλαγές στην λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, με το νέο νόμο που ετοιμάζεται όπου θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις του ωραρίου που σημαίνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις σε αναπληρωτές στον χώρο της εκπαίδευσης,» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι γενικότερα μια αντιδραστική κατεύθυνση που θα την βιώνουν οι εργαζόμενοι κάθε μέρα όλο και περισσότερο».

«Το ΚΚΕ, εδώ και χρόνια έχει επισημάνει και το τονίζει και τώρα, πως αυτό το κράτος, αυτό το δημόσιο δεν επιδιορθώνεται, ούτε βελτιώνεται, χρειάζεται ανατροπή και αλλαγή εκ βάθρων, χρειάζεται σκληρός και κοινός αγώνας των εργαζομένων, ενότητα δράσης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, χρειάζεται κοινωνική συμμαχία με ευρύτερα λαϊκά στρώματα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ανέφερε ότι «με το πρόγραμμα των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, επιχειρείται η πλήρης κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών».

Τόνισε, επιπλέον, ότι αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, ενώ με τα μέτρα όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

«Η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για σύμπηξη συμμαχίας απέναντι στα μέτρα αυτά» είπε και πρόσθεσε ότι η δράση της θα επεκταθεί και πέραν των εθνικών ορίων, «με όλα τα συνδικάτα της Ευρώπης, ιδιαίτερα των χωρών του Νότου».

«Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην συνεχίσει να εφαρμόζει αυτή την πολιτική των απολύσεων στο δημόσιο, γιατί θα πλήξει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες υπηρεσίες και αυτό είναι εις βάρος όλης της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Τσικρικάς. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους πολίτες να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι «αυτός ο αγώνας δεν έχει συντεχνιακά χαρακτηριστικά, αλλά είναι αγώνας για την προάσπιση όλων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...