Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Νέες μειώσεις συντάξεων «βλέπει» ο Κουτσούμπας

Νέα μείωση «των ήδη πενιχρών συντάξεων» βλέπει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα... με εργαζομένους του ΟΑΕΕ και με τη διοικητή του Οργανισμού Γεωργία Κοττίδου.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κόμματος για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας, η κατάσταση είναι κρίσιμη και νομίζουμε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος -αυτό ακούγεται- για παραπέρα μείωση των ήδη πενιχρών συντάξεων», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα θα συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της κοινωνικοασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων και της υπεράσπισης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και των συντάξεων των εργαζομένων, που «αυτήν τη στιγμή και στον χώρο των αυτοαπασχολουμένων πλήττονται δραματικά».

Επίσης, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έθεσε στη διοικητή του ΟΑΕΕ τα αιτήματα των εργαζομένων, όσο και των συμβασιούχων του Οργανισμού, οι οποίοι, όπως είπε, είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι ιδιαίτερα στις συνθήκες της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης απαιτείται γενικός συναγερμός, προσθέτοντας ότι η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν ο χρηματιστηριακός «τζόγος» με τα αποθεματικά των ταμείων, καθώς και η μη είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών των μονοπωλιακών ομίλων.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων και την ανάγκη για ανάπτυξη ενιαίας αντίληψης για τα προβλήματα, τόσο σε ό,τι αφορά τις γενεσιουργές αιτίες τους, όσο και κυρίως τις προοπτικές επίλυσής τους.

«Το πιο δύσκολο είναι η προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση οι αντιλήψεις δεν είναι ενιαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...