Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή

Δυο 4ωρες στάσεις εργασίας για τις 11 και 12 Απριλίου αποφάσισαν οι Σταθμάρχες του ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα των μεταφορών.
Οι στάσεις θα πραγματοποιηθούν στις ώρες 20.00 με 24.00.


Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι:

Η υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τις υπερωρίες, τη νυχτερινή εργασία, και τη απασχόληση τις Κυριακές και αργίες.

"Σε ανακοίνωση της η ΠΕΣΟΣΕ καλεί τα μέλη της σε αγώνα και αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣΟΣΕ καλεί όλα τα μέλη του σωματείου να εκδηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους και να συμμετέχουν στις οργανωμένες δράσεις και αγώνες της Π.Ο.Σ και των σωματείων.

Αντιστεκόμαστε στο νέο «παρασύνταγμα» που ανατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καθορίζουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για υπογραφή Σ.Σ.Ε δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας.

Είναι ευρύς κοινωνικός θεμέλιος λίθος για την απόκρουση αυθαίρετων, άδικων, επώδυνων και πολύπλευρων μέτρων που αποδομούν κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας και ισότητας, φιμώνουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και εξουδετερώνουν τους μηχανισμούς συλλογικής δράσης.

Είναι αγώνας για δικαίωμα στην εργασία και στην απεργία. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα τα οποία ήδη έχουν βάναυσα καταπατηθεί.

Είναι αγώνας για τα δημοκρατικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια σε επιστρατεύσεις, απολύσεις, την τρομοκρατία και το νόμο για τις απεργίες.

Είναι αγώνας υποστήριξης όλων των εργαζομένων για την προστασία και προώθηση των συμφερόντων τους, ενάντια στην εγκατάλειψη και στο έλεος της ατομικής διαπραγμάτευσης.

Είναι αγώνας για τη διαφύλαξη του σιδηροδρόμου ως δημόσιου αγαθού, για τη φθηνή και ασφαλή μετακίνηση όλων των εργαζομένων και των πολιτών.

Είναι θεμέλιο σταθερής τροχιάς ανάπτυξης και προόδου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...