Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της χορήγησης των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων

Τροπολογία για την παράταση της χορήγησης των αναπηρικών συντάξεων αλλά και των επιδομάτων όσων είναι «εγκλωβισμένοι» στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι επιτακτική ανάγκη, για ανθρωπιστικούς πλέον λόγους, να τροποποιηθεί το άρθρο 66 του νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α΄/18.4.2013) με το οποίο ρυθμίζεται η παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης. Χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα τη διάταξη ανεπαρκή και ημιτελή, αφενός μεν γιατί, όπως λένε, δεν συμπεριλαμβάνει όσους λαμβάνουν πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας, αφετέρου δε γιατί η ισχύς της διάταξης καθορίζεται έως 31.10.2013.

«Καθόσον στις λίστες αναμονής στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας υπάρχουν πανελλαδικά δεκάδες χιλιάδες αιτούντες την εξέτασή τους είναι απολύτως βέβαιο ότι την 31η Οκτωβρίου του 2013 δεν θα έχει ομαλοποιηθεί το σύστημα, και για το λόγο αυτό προτείνουν να μην τεθεί συγκεκριμένη χρονική ισχύς της διάταξης αλλά να υπάρξει παράταση έως τον χρόνο έκδοσης της Γνωμάτευσης Αναπηρίας με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι δικαιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος» προσθέτουν εν συνεχεία.




www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...