Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

"ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΠ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συνεργάστηκαν για να αποκλείσουν τις ταξικές δυνάμεις από το προεδρείο της ΠΟΕΜ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στον αποκλεισμό των ταξικών  δυνάμεων από το προεδρείο και  την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) προχώρησαν με συντονισμένο τρόπο οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Εργατική Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.), κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ΠΟΕΜ, μετά το πρόσφατο Συνέδριο.

Συνέδριο, στο οποίο οι ταξικές δυνάμεις, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, είχαν σημαντική ενίσχυση καθώς μόλις για τέσσερις ψήφους δεν βγήκαν πρώτη δύναμη. Συνέδριο, όπου οι δυνάμεις του εργοδοτικού  και κυβερνητικού συνδικαλισμού  έκαναν ότι περνούσε από το χέρι για να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί  και να μην ακουστεί κουβέντα για  τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων  του κλάδου. Συνέδριο, τέλος, στο  οποίο επιβεβαιώθηκε περίτρανα  η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού  κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.
Μπροστά, λοιπόν, στο φόβο της οριστικής αλλαγής των  συσχετισμών, οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΠ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ), πέταξαν οριστικά τις μάσκες. Αφήνοντας  στην άκρη τις όποιες επιμέρους διαφωνίες  τους, συμφώνησαν στη συγκρότηση προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής χωρίς  την παρουσία των ταξικών δυνάμεων. Προχώρησαν δε, σε αυτήν την ενέργεια χρησιμοποιώντας αστεία προσχήματα, ενώ όπως όλα δείχνουν, το προεδρείο  που συγκροτήθηκε είναι επί της  ουσίας προγραμματικό. Έτσι η ΔΑΣ, η παράταξη που έχει 9 έδρες στη νέα διοίκηση, η δεύτερη δύναμη μέσα στην Ομοσπονδία, μένει «εκτός» προεδρείου.
Στην πραγματικότητα αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει μέρος  του σχεδιασμού της εργοδοσίας, η  οποία μπορεί να προχωρήσει συναντώντας  λιγότερα εμπόδια στην υλοποίηση  των αντεργατικών μεθοδεύσεών της, δηλαδή στη μείωση των κατώτερων  μεροκάματων, καθώς και στους  σχεδιασμούς της για τα ΕΑΣ  και τη ΛΑΡΚΟ. Μονόδρομος πλέον για  τους μεταλλεργάτες είναι η συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...