Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δεκαετή φυλάκιση με αναστολή για την πρώην ιδιοκτήτρια της ΒΙΟ.ΜΕ.

Σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών με αναστολή καταδικάστηκε η πρώην ιδιοκτήτρια της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) για μη καταβολή μέρους των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους το 2011. Η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. 


Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κατηγορούμενης επικαλέστηκε την αδυναμία της πελάτισσάς του να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, τονίζοντας ότι η εντολέας έχει μόλις ένα ακίνητο στην ιδιοκτησία της.
 
Ικανοποίηση για την καταδικαστική απόφαση εξέφρασαν οι περίπου 40 εργαζόμενοι, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες προχώρησαν τις διαδικασίες για την αυτοδιαχείριση της ΒΙΟ.ΜΕ., θυγατρικής της «Φίλκεραμ Τζόνσον».  Εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους με τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση (μετά την πρώτη για μη καταβολή δεδουλευμένων), που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατο να διεκδικήσουν.
 
Οι εργαζόμενοι ζητούν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της πρώην εργοδότριάς τους, υποστηρίζοντας ότι μεγάλα χρηματικά ποσά διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του εξωτερικού στο παρελθόν. Ανέφεραν ότι θα διεκδικήσουν νομικά την άρση της χορηγηθείσας από το δικαστήριο αναστολής , ώστε η επιχειρηματίας να συλληφθεί και να φυλακισθεί.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...