Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Άκαρπη η συνάντηση ΟΤΟΕ-τραπεζιτών, προαναγγελία απεργιών για το Πάσχα


Άκαρπη για μια ακόμα φορά ήταν η συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ απέρριψε και τις σημερινές προτάσεις των εργοδοτών, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε μεγάλη απόσταση από το πλαίσιο των βασικών θέσεων της ΟΤΟΕ, και προειδοποίησε ότι αν μέχρι την Τρίτη δεν υπάρξει εξέλιξη θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους.

Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών στη σημερινή συνάντηση με την ΟΤΟΕ διατύπωσαν ως εξής τις θέσεις τους:

- Μειώσεις 7% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου
- Κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού
- Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των κεντρικών υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.
- Δέχτηκαν κάποιες ρυθμίσεις στα Στεγαστικά Δάνεια των Εργαζομένων.
- Αρνήθηκαν να δεσμευτούν στο κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ για την προστασία της απασχόλησης με ρήτρα μη απολύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, οι θέσεις της επικεντρώνονται:

1. Στη σαφή και ξεκάθαρη προστασία της εργασίας με ρήτρα μη απολύσεων στις Τράπεζες.
2. Στην προστασία του θεσμού του Ενιαίου Μισθολογίου και της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος με στόχο την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών.
3. Στην προστασία των θεσμικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος, η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ μετά από την σημερινή εξέλιξη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει ως εξής:

«1. Προειδοποιεί για τελευταία φορά τις Τράπεζες να επανέλθουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 22/4/13 με νέα συνολική πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων της ΟΤΟΕ και θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.
2. Αν μέχρι την Τρίτη δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά τους και θετική εξέλιξη η Ε.Γ. θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους, ανάλογα με τις εξελίξεις.
3. Θα οργανώσει μεγάλη συγκέντρωση Τραπεζοϋπαλλήλων στην Αθήνα και θα πυκνώσει τις συγκεντρώσεις που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.
4. Καλεί τις Διοικήσεις των Τραπεζών να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, να πάρουν σοβαρά υπ’ όψη τους τα μηνύματα των καιρών και να μην θελήσουν να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...