Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βρίσκοντας δουλειά μέσω εθελοντικής εργασίας

Και όμως, μπορούμε να βρούμε έμμισθη δουλειά, ξεκινώντας από εθελοντές! Μήπως η αγορά εργασίας μας «κλείνει» την πόρτα ή απαιτεί την πολυπόθητη εμπειρία, ενώ...
ταυτόχρονα μας αποκλείει από αυτήν; Μέσα από τον εθελοντισμό μπορούμε να πλησιάσουμε την εμπειρία, να αποκτήσουμε πολύτιμες επαφές και να αναπτύξουμε τις δεξιότητες μας, πλησιάζοντας παράλληλα μια κενή θέση εργασίας. Οι παρακάτω τρόποι βοηθούν στο να αυξήσουμε τις πιθανότητες για μια δουλειά με μισθό… μέσα από την εθελοντική εργασία!

Επιλέγουμε την κατάλληλη εθελοντική οργάνωση για εμάς

Είναι αναγκαίο να οδηγηθούμε προς την εθελοντική οργάνωση… που βρίσκεται πιο κοντά στο ταλέντο, την εμπειρία και τις σπουδές μας. Πιο συγκεκριμένα, ψάχνουμε για φιλανθρωπικά ιδρύματα που χρειάζονται άτομα με τις δικές μας ικανότητες. Για παράδειγμα, επιλέγουμε να γίνουμε εθελοντές σε ένα νοσοκομείο, εάν θα θέλαμε να γίνουμε νοσοκόμοι ή ιατροί. Αλλιώς, δεν θα μας παρουσιαστούν οι ανάλογες προτάσεις!

Ας τους ενημερώσουμε ότι ψάχνουμε για δουλειά

Εάν παλεύουμε μόνοι μας για να εξελιχθούμε από εθελοντές… σε εργαζόμενους, δεν θα καταφέρουμε τίποτε! Με άλλα λόγια, πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να γνωρίζουν ότι ψάχνουμε για μισθωτή εργασία, ώστε να μας προτείνουν σε περίπτωση που αδειάσει κάποια θέση. Δεν χρειάζεται να «πουλάμε» την ανάγκη μας, φέρνοντας τον άλλο σε δύσκολη θέση, απλά να δείχνουμε αφοσίωση!

Κάνουμε πολλές γνωριμίες… που μπορούν να βοηθήσουν!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσους ανθρώπους συναντάμε καθημερινά σαν εθελοντές. Ποτέ δεν ξέρουμε εάν το άτομο απέναντι μας έχει κάποιο γνωστό που μπορεί να βοηθήσει ή εάν είναι ο ίδιος «αφεντικό» σε μια εταιρεία. Για παράδειγμα, ένας εθελοντής στο ειρηνευτικό σώμα μπορεί να συναντήσει επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο! Παράλληλα, μέσα από την εθελοντική εργασία έχουμε αποκτήσει δεξιότητες, που μετρούν στην αγορά εργασίας και μπορούν να κάνουν ελκυστικό το βιογραφικό μας.

Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί ως εθελοντές

Μπορεί να ψάχνουμε δουλειά, αλλά πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι σαν εθελοντές, εάν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Για να μας συστήσει κάποιος για μια θέση, πρέπει να έχουμε δουλέψει σκληρά, να είμαστε υπομονετικοί, ανεκτικοί και ευέλικτοι. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας… αυξάνουν τις πιθανότητες για να κερδίζουμε μια έμμισθη απασχόληση.

Δίνουμε βάση στην αυτοπεποίθηση… και την υπομονή μας!

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και μπορεί π.χ. να χρειάζεται άτομα, αλλά να περιμένει κάποια χρηματοδότηση! Πρέπει να έχουμε υπομονή και να κερδίζουμε στο ζήτημα της εμπειρίας. Για να προβάλλουμε το ταλέντο και την αφοσίωση μας, μια ιδέα είναι να σχεδιάσουμε ένα site για τις δράσεις μας, να οργανώσουμε μια εκδήλωση, να επεξεργαστούμε το διαφημιστικό υλικό κ.α. Έτσι, μπορούμε εύκολα και χωρίς να μας ζητηθεί… να αποδείξουμε τη θέληση και την αξία μας.
flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...