Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Παπαδημούλης: Νέα πλατεία Κλαυθμώνος, λόγω απολύσεων στο δημόσιο


Για νέα «πλατεία Κλαυθμώνος», λόγω των επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο -ενδεχομένως σε μικρότερη κλίμακα από ότι γινόταν πριν από έναν αιώνα- έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, τόνισε: "Προβλέπω νέα «πλατεία Κλαυθμώνος, ενδεχομένως σε μικρότερη κλίμακα από ότι γινόταν πριν από έναν αιώνα και το πράγμα μυρίζει κομματισμό. Τι εγγυάται ότι τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι δίκαια και αξιοκρατικά και όχι κριτήρια πελατειακής και κομματικής σκοπιμότητας;"

Για την ιστορία, η πρώην πλατεία των κήπων του Παλαιού Παλατιού, επί Όθωνα, ή πλατεία υπουργείου Οικονομικών, πήρε το 1878, το όνομα που έχει μέχρι και σήμερα, «Πλατεία Κλαυθμώνος», μετά από χρονογράφημα του Δημήτρη Καμπούρογλου, στο περιοδικό Εστία, επειδή εκεί, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, μαζεύονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονταν μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυσή τους. Τότε, δεν υπήρχε μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και η εκάστοτε νέα κυβέρνηση απέλυε τους υπαλλήλους που είχε προσλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και προσλάμβανε τους δικούς της ψηφοφόρους. Το 1989 πήρε και το όνομα της πλατείας Εθνικής Συμφιλίωσης.

Για τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο σημείωσε πως «αντί του σχεδίου Μανιτάκη που έλεγε πως δεν χρειάζονται απολύσεις, αρκεί η κινητικότητα, η αναδιοργάνωση για να εξασφαλιστεί η προγραμματισμένη μείωση προσωπικού με βάση τα μνημόνια, έχουμε όχι μόνο επιτάχυνση της διαδικασίας απόταξης των επίορκων, αλλά και απολύσεις», ενώ «οι Βενιζέλος και Κουβέλης προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας -ψάρι ή να μετατρέπουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές σε κορδελάκια συσκευασίας του νέου κυβερνητικού πακέτου».

Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται και στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η τρόικα» και άσκησε έντονη κριτική στη ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως «έχει εξελιχθεί στο αποσμητικό μιας σκληρά μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και έχει μετατοπιστεί πολύ προς τα δεξιά. Δυστυχώς βλέπω τη ΔΗΜΑΡ να δένεται όλο και πιο σφικτά στο κατάρτι της κυβέρνησης Σαμαρά μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...