Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χωρίς περίθαλψη οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας

Παρέμβασή του Λευτέρη Αυγενάκη

Τον κίνδυνο να μη έχουν τη δυνατότητα περίθαλψης οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του Τ.ΥΠ.Α.Τ.Ε. καθώς δεν καταβάλλονται οι εργοδοτικές εισφορές, αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, και ζητά τη διασφάλιση των συνταξιούχων υπαλλήλων της Α.Τ.Ε. και την καταβολή των προβλεπομένων εισφορών από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το Ταμείο Προσωπικού της Αγροτικής  Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), λειτουργεί στη χώρα μας περισσότερο από 75 χρόνια, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες των υπαλλήλων και  των συνταξιούχων της ΑΤΕbank, αλλά και των μελών των οικογενειών τους (28.000 ασφαλισμένοι). Μόνος πόρος του Ταμείου είναι οι νόμιμες εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένων, χωρίς ουδέποτε να έχει λάβει κρατικό πόρο, επιχορήγηση ή συνδρομή και χωρίς ποτέ να έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Ταμείο απαλλάσσει το κράτος από κάθε οικονομική επιβάρυνση για την κάλυψη αυτών των αναγκών, αφού διαθέτει αποκλειστικά ίδιους πόρους. Τονίζεται ότι, το εν λόγω Ταμείο δεν επηρεάσθηκε από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη κλάδων υγείας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεδομένου ότι η ρύθμιση αυτή δεν αφορά τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Ιδιωτικού Δικαίου, τα οποία μάλιστα εξαιρούνται ρητώς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «μετά την ανάκληση λειτουργίας της ΑΤΕ, τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τη μεταβίβαση μέρους της περιουσίας της στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε», δημιουργήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στην πρώην ΑΤΕ και ήδη εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και των προστατευομένων μελών τους». Επίσης, σημειώνει ότι: «σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συνταξιούχων της ΑΤΕ και των προστατευομένων μελών τους, που υπάγονται στην αντίληψη του ΤΥΠΑΤΕ».

Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης  Βουλευτής: «προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ και να μη διακινδυνεύσουν ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων της πρώην ΑΤΕ απαιτείται, οι κατά το νόμο προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδότη να συνεχίσουν να καταβάλλονται στο ΤΥΠΑΤΕ και μετά την 27/7/2012, ημερομηνία απόκτησης από την Τράπεζα Πειραιώς περιουσιακών στοιχείων της υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...