Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στρατούλης: Διαψεύδεται η κυβέρνηση για μείωση της ανεργίας


Με ανακοίνωση του, ο Δ. Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος ομάδας κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπ. Εργασίας, σχολιάζει ότι η νέα αύξηση της ανεργίας που δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιανουάριο του 2013 διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του υπουργείου Εργασίας περί δήθεν έναρξης μείωσης της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατούλης αναφέρει:

«Η νέα αύξηση της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του Υπ. Εργασίας περί δήθεν έναρξης μείωσης της ανεργίας και επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η συνέχιση από την τρικομματική κυβέρνηση των μνημονιακών πολιτικών θα εκτινάξει την ανεργία σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (35% μέσα στο 2013) και θα ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και παραγωγικών υποδομών.

Η σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας των νέων λίγο κάτω ή λίγο πάνω από το 60% τους οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά αλλά κυριολεκτικά σε κοινωνική γενοκτονία.

Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που επιφέρουν στο λαό, στη νεολαία και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...