Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

24ωρη απεργία την Παρασκευή στην Εμπορική τράπεζα

Emporiki BankImage by Tilemahos Efthimiadis via FlickrΣε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, με βασικό αίτημα την προστασία των συλλογικών συμβάσεων. Όπως επισημαίνει ο σύλλογος των εργαζομένων στην τράπεζα «η διοίκηση της Εμπορικής προχώρησε στη μονομερή καταγγελία της ισχύουσας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Συνέπεια της ενέργειας αυτής είναι η κατάργηση και όλων των επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από το 1994 μέχρι σήμερα».


Η πλευρά των εργαζομένων κάνει λόγο για «προκλητική και εκβιαστική ενέργεια της τράπεζας, που συνεπάγεται την κατάργηση εργασιακών και μισθολογικών κατακτήσεων που συμφωνήθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια και θίγει το σύνολο των εργαζομένων». Για το σκοπό αυτό προχωρά αύριο σε απεργία και ζητά να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική κ. Γ. Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως : «Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια εντάσσεται στη γενική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την πλευρά των τραπεζιτών, οι οποίοι επεξεργάζονται εδώ και χρόνια τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μοναδική τους επιδίωξη είναι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...