Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Με απεργίες προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Aerial view of Highways in the Maroussi suburb...Image via WikipediaΟρόσημο για την τύχη 308 εργαζομένων του ΟΤΕ, που βρίσκονται υπό την απειλή ξεριζώματος από τις περιοχές όπου διαμένουν σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί η ημερομηνία της 3ης Αυγούστου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Παναγιώτης Κούτρας, στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης που έγινε και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο 140 εμπορικών καταστημάτων του οργανισμού (συνολικά 206), σε πανελλαδικό επίπεδο, εκ των οποίων τα 79 εμπορικού χαρακτήρα και τα 61, σημεία εξυπηρέτησης πολιτών. Επισημαίνεται ότι πρόβλεψη αποτελεί η μετάβαση των εργαζομένων σε άλλα καταστήματα, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στις 3/8 πρόκειται να γίνει η τελευταία συνάντηση-στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει- με τη διοίκηση του ΟΤΕ και στελέχη της Deutsche Telekom, κάτοχο του 30% του οργανισμού. Εάν στη συνάντηση αυτή δεν βρεθεί η χρυσή τομή αναφορικά με το πόσα καταστήματα θα βάλουν «λουκέτο», οι εργαζόμενοι στον οργανισμό προτίθενται αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Τονίζουν μάλιστα, ότι τάσσονται υπέρ του εξορθολογισμού και της ενοποίησης, υπό μια ομπρέλα, των Γερμανός, Cosmote και Oteshop (συνολικά περί τα 800 καταστήματα), όπως επίσης και στις πωλήσεις Πόρτα-Πόρτα.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, αναφέροντας-μεταξύ άλλων- ότι το 84% των ευρυζωνικών υπηρεσιών γίνονται μέσω των καταστημάτων του ΟΤΕ και το 6%-7%, μέσω των Γερμανός, διερωτήθηκε πως θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργήσει το κλείσιμο των καταστημάτων.
Ενόψει..καθυστερήσεις & προβλήματα στην εξυπηρέτηση 4 Νομών Κ. Μακεδονίας
Σε 11 ανέρχονται τα καταστήματα Oteshop που βρίσκονται συνολικά στη σκιά του λουκέτου στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλονίκης, με τους εργαζόμενους σε αυτά να υπολογίζονται σε 44 άτομα.

OTE TowerImage via WikipediaΣτο μεταξύ, σύμφωνα με την επικεφαλής του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΤΕ στους τέσσερις Νομούς Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πιερία), ήδη η υπηρεσία 11888 στην Θεσσαλονίκη, που απασχολούσε 450 άτομα, κυρίως φοιτητές, αποφέροντας στην πόλη 5 εκατ. ευρώ ετησίως, έβαλε λουκέτο και πέρασε σε άλλα χέρια, με έδρα την Αθήνα και την Ξάνθη.
Υπογραμμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη υπό την απειλή λουκέτο βρίσκονται εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ στις περιοχές Β. Όλγας, Άνω Τούμπα, Χαριλάου, Ασπροβάλτα και Χαλκηδόνα, ενώ μένουν ενεργά άλλα δέκα και στην Χαλκιδική, προβλέπεται να λειτουργούν δύο, από ένα σε Μουδανιά και Πολύγηρο και να παύσουν αυτά σε Κασσάνδρα, Νικήτη, Ιερισσό και Νέα Καλικράτεια.Στο Κιλκίς προβλέπεται να λειτουργεί μόνο ένα στην πόλη και παύση αυτού στο Πολύκαστρο και η Πιερία αναμένεται να έχει ένα Oteshop στην Κατερίνη, με λουκέτο αυτού στο Λιτόχωρο.
Στη σημερινή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας, Κωνσταντίνος Πάλλας, Δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, οι αντιδήμαρχοι των Δήμων Χαλκδηδόνας, Μανόλης Λαγογιάννης, Παιονίας, Χρήστος Καραθόδωρος, Σιθωνίας, Στέλλιος Κωστίκας, Αριστοτέλη Γιάννης Λαμπρινός και το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Άρης Μαλαματάς.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...