Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Προκήρυξαν θέση προϊσταμένου για τμήμα χωρίς... υπαλλήλους!

Με την κατάργηση τριών τμημάτων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκ των οποίων για το ένα μάλιστα είχε προκηρυχθεί η θέση για την επιλογή προϊσταμένου παρότι δεν διέθετε υπαλλήλους, ξεκινά η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του «στενού» δημόσιου τομέα που θα συνοδευτεί, εκτός των άλλων, και με ευρείες μετακινήσεις προσωπικού.


Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη με την οποία συγκροτήθηκε ομάδα διοίκησης έργου, υπό τον γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Στεφάνου, η οποία θα συντάξει σχέδιο νέου οργανισμού του υπουργείου «μετά από αναλυτική μελέτη και εξέταση του συνόλου των αρμοδιοτήτων του, του προσωπικού και της υφιστάμενης διάρθρωσης των υπηρεσιών του».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, θέλοντας να δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του, που είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα με την κατάργηση ή συγχώνευση των υπηρεσιών που δεν έχουν αντικείμενο ή των οποίων οι αρμοδιότητες αλληλοκαλύπτονται, προχώρησε στην κατάργηση τριών τμημάτων.

Γι΄ αυτό το λόγο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ακυρώνεται η προκήρυξη -πρόσκληση για επιλογή προϊσταμένων σε αυτά.

Τα υπό κατάργηση τμήματα για τα οποία δεν θα πληρωθούν οι θέσεις προϊσταμένων είναι:

α) Δακτυλογράφησης και Αντιπαραβολής της Δ/νσης Διοικητικού, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης αντικειμένου

β) Ελέγχου Κρατικών Αυτοκινήτων της Δ/νσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών, διότι ο έλεγχος γίνεται πλέον από την Περιφέρεια

γ) Σχεδιάσεως και Προγραμματισμού της Δ/νσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης, διότι το αντικείμενο κρίνεται ελάχιστο αφού μπορεί να διενεργηθεί από άλλο Τμήμα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το έναυσμα για ευρείες ανακατατάξεις υπηρεσιών και προσωπικού στο «στενό» δημόσιο τομέα.

Ηδη, οι ομάδες καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης που είχαν συσταθεί με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά, έχουν ολοκληρώσει σχεδόν το έργο τους, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει σύντομα η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με την εκπόνηση νέων οργανογραμμάτων.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να καταργηθούν όλες οι… περιττές υπηρεσίες και να συγχωνευθούν με άλλες με παρόμοιες αρμοδιότητες και ίδιο αντικείμενο.

Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό θα μετακινείται από τη μία υπηρεσία στην άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες οι οποίες θα ανακύπτουν.

Θα καθιερωθεί, με άλλα λόγια, η κινητικότητα του προσωπικού προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες με δεδομένο ότι η στρόφιγγα των προσλήψεων θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον ως το 2015 οπότε διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο, γεγονός που ερμηνεύει και την απόφαση να μετονομαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε κρατικούς υπαλλήλους.

Την ανάγκη αυτή μάλιστα θα υπηρετεί και το νέο μισθολόγιο με το οποίο θα υπάρξει άρση των μισθολογικών ανισοτήτων των υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, το ίδιο αντικείμενο εργασίας και την ίδια θέση ευθύνης.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...