Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Tρίωρη στάση εργασίας αύριο από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ραντεβού δίνουν αύριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.

Πέραν της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει για τις 15 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν μεταξύ άλλων σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας για αύριο 12:00-15:00, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Στην αυριανή στάση θα συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριµένα, η Αττική θα µείνει χωρίς αστικά λεωφορεία συνολικά για τέσσερις ώρες, καθώς οι οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα οχήµατά τους από τις 5:00 έως τις 7:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ µέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι τεχνικοί της ΕΘΕΛ θα κάνουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το µεσηµέρι µέχρι τις 16:00 το απόγευµα, ενώ όλοι οι εργαζόµενοι στα λεωφορεία θα πάρουν µέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν για τις 15:00 το µεσηµέρι στην Πλατεία Κλαυθµώνος.

Στάση εργασίας και σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ
Ακινητοποιηµένοι θα µείνουν από τις 12:00 το µεσηµέρι έως τις 15:00 το απόγευµα και οι συρµοί του προαστιακού σιδηροδρόµου, του τραμ και του ΟΣΕ, ενώ στο ίδιο διάστηµα δεν θα κινηθούν ούτε τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργούν από τις 12:00 έως τις 16:00. Οι εργαζόµενοι στο Μετρό συνεδριάζουν σήµερα το μεσημέρι, προκειµένου να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Αύριο, το ΠΑΜΕ καλεί στις 13:30 στην Ομόνοια τους εργαζόμενους του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ με στόχο την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Στις παράλληλες δράσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ περιλαμβάνονται περιφερειακές συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα, σύσκεψη ομοσπονδιών με εργατικά κέντρα του λεκανοπεδίου, καθώς και γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ στις 4 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...