Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Ποδαρικό» με μετατάξεις

Εξω από το πακέτο των συνολικών μετατάξεων θα καταμετρηθούν οι μετακινήσεις-μετατάξεις των υπαλλήλων στην Αυτοδιοίκηση, που πάντως προχωρούν με διαδικασίες-εξπρές και μέσα σε χρονικά περιθώρια που οριοθετούνται αυστηρώς μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε χθες υπερτονίζει μετ' επιτάσεως ότι σε κάθε περίπτωση τα «μπιλιετάκια» των μετατάξεων πρέπει απαραιτήτως να έχουν δοθεί στους υπαλλήλους των Περιφερειών μέχρι τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Αυτό προϋποθέτει ότι οι διαπιστωτικές πράξεις πρέπει να φύγουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου (μέσα σε 10 ημέρες) από τις κρατικές περιφέρειες και να σταλθούν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το αργότερο μέχρι την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Ενιαίες διαδικασίες-εξπρές

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Εσωτερικών, αφορά το προσωπικό των κρατικών περιφερειών που θα μετακινηθούν προς τις αιρετές περιφέρειες και υπογραμμίζεται ότι για οικονομία χρόνου αυτές οι μετατάξεις πρέπει να ολοκληρωθούν πριν φύγει το 2010, γι' αυτό τον λόγο και οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις θα είναι ενιαίες για όλους τους μετατασσόμενους.

Μαζικά θα δημοσιευτούν και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι συγκεκριμένες πράξεις για να επιδοθούν στη συνέχεια με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι των μετατασσομένων υπαλλήλων σε χρονικό ορίζοντα 5 ημερών. Ολη αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στα Χριστούγεννα και πάντως όχι αργότερα από τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ όπως ορίζει η ίδια εγκύκλιος θα ισχύσει από 1-7-2011.

«Ανάσα» για τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν οι χθεσινές, καθησυχαστικές δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, ότι οι μετατάξεις του «Καλλικράτη» βρίσκονται εκτός του πακέτου των μετατάξεων που ορίζει η τρόικα και άρα δεν θα υπολογιστούν ως προσλήψεις με τη γνωστή αναλογία 1 προς 5.

Οι μετατάξεις των 19.000 εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, είτε πρόκειται για υπαλλήλους της κρατικής περιφέρειας που θα μετακινηθούν στην αιρετή περιφέρεια, είτε πρόκειται για υπαλλήλους Νομαρχιών που θα μετακινηθούν στους καλλικράτειους δήμους, θεωρείται ότι πραγματοποιούνται αυτοδικαίως για τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στις ίδιες μονάδες την 1-1-2010, καθώς οι αρμοδιότητες αυτών των μονάδων μεταφέρονται στο σύνολό τους στην αιρετή περιφέρεια ή τον δήμο λόγω της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».

Η θεώρηση αυτή αφορά το σύνολο του προσωπικού είτε είναι μόνιμοι, είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Επίσης στο σύνολο των υπαλλήλων εντάσσεται και το προσωπικό των μονάδων, όπως οδηγοί, φύλακες, εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Στους αυτοδικαίως μετατασσόμενους δεν περιλαμβάνονται όσοι είχαν αποσπασθεί από άλλους φορείς στην κρατική περιφέρεια, που θα έχουν «δρομολογηθεί» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

* Στις αρχές του 2011 θα ληφθούν και οι αποφάσεις για τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, που θα συγχωνευτούν σε 2.000. Εκεί υπολογίζεται ότι εργάζονται περίπου 15.000 υπάλληλοι που θα μετακινηθούν σε κεντρικές υπηρεσίες του δήμου ή και αλλού.

Οικογενειακά κριτήρια

Η μεταφορά τους θα αποφασιστεί από τα νέα δημοτικά συμβούλια και όπως καθορίζει ο «Καλλικράτης» θα ληφθεί υπόψη η οικογενειακή κατάσταση, η προϋπηρεσία και οι τίτλοι σπουδών, ενώ βασικός στόχος παραμένει οι εργαζόμενοι να μη μετακινηθούν εκτός πόλης ή στη χειρότερη περίπτωση εκτός νομού, χωρίς όμως να αποκλείεται η μετακίνηση-μετάταξη για ορισμένους τουλάχιστον υπαλλήλους να γίνει και σε γειτονικούς νομούς. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...