Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νέα μέτρα για τους ανέργους από την κυβέρνηση

Τρεις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και προστασία το 2011, οι οποίες αφορούν τουλάχιστον 400.000 ανέργους, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνη, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011. Εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό το πλαίσιο θα ενταχθούν 400.000 άνεργοι.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σύσκεψης ακολούθησε άλλη, υπό τον πρωθυπουργό,με τη συμμετοχή του συμβούλου του και πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ ΛουκάΠαπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του υπουργούΕξωτερικών Δ. Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...