Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ναυάγησε η συνάντηση ΠΝΟ - ΕΕΝ

 Ναυάγησε η πρωτοβουλία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη που είχε στόχο να αποτραπεί το αδιέξοδο στην ακτοπλοΐα, καθώς στη συνάντηση που είχε με την ΠΝΟ και την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν.

«Δυστυχώς οι δυο πλευρές δεν μπόρεσαν ούτε καν να συζητήσουν μεταξύ τους», είπε μετά τη συνάντηση ο υπουργός και πρότεινε «να συγκροτηθεί άμεσα μια επιτροπή μεταξύ των δυο πλευρών και να συζητήσουν όλα τα θέματα που τους αφορούν».

Ο κ. Διαμαντίδης επεδίωξε μια συμφωνία των δύο πλευρών, προκειμένου να αποφευχθεί η απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ για τις 23 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

«Το Υπουργείο με εντολή μου διερευνά όλα τα αιτήματα που έχουν θέσει τόσο η ΠΝΟ όσο και η ΕΕΝ», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «αρκετά από αυτά ήδη έχουν δρομολογηθεί ώστε να είμαστε έτοιμοι και για ανακοινώσεις».

«Προϋπόθεση όμως», συνέχισε, «είναι η εργασιακή ειρήνη. Εάν πρώτα οι ίδιοι δεν καταλάβουν ότι το συμφέρον και των δυο πλευρών, τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών, είναι κοινό σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία του τόπου μας, όταν συνταξιούχοι και μισθωτοί παίρνουν μηδέν αυξήσεις, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να εκβιάζουν, να απειλούν και να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σήμερα».

«Θα πρέπει να συζητήσουν… να μάθουν να συζητάνε. Δυστυχώς δεν το έχουν καταφέρει ακόμη… Και είναι η ώρα να το κάνουν», κατέληξε ο κ. Διαμαντίδης.και 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...