Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σε "θέση μάχης" οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στις ΔΕΚΟ του τομέα των μεταφορών, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκπρόσωποι των οποίων από όλα τα σωματεία, θα έχουν αύριο σύσκεψη προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους και να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο, για να αποκρούσουν, όπως αναφέρουν, τις βίαιες αλλαγές που ετοιμάζονται στον κλάδο και να υπερασπιστούν τη Μεταφορά, ως Δημόσιο Αγαθό.

    Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ επικρίνουν την κυβέρνηση ότι υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της έναντι της Τρόικα και ότι επιχειρεί να τους κατασυκοφαντήσει, ενώ δεν αναφέρει ποιος φταίει για τα τεράστια ελλείμματα.

    Κατά τους εργαζόμενους τα ελλείμματα είναι προϊόν των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στις συγκοινωνίες διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, της κακοδιαχείρισης από τις διορισμένες διοικήσεις, των υπερτιμημένων προμηθειών, των υπερκοστολογημένων έργων και της αδιαφάνειας.

    Σημειώνεται ότι στο θέμα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ αναφέρθηκε πρόσφατα σε τηλεοπτική συζήτηση και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, δηλαδή τα έσοδα μιας ΔΕΚΟ να μην φτάνουν ούτε καν για την πληρωμή των μισθών.
Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...