Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Διόγκωση της αδήλωτης εργασίας «βλέπει» ο Κ. Πουπάκης

Βασικό στόχο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Απασχόληση χαρακτήρισε την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, ο ο Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης κ. Λάζλο Αντορ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Πουπάκη, ο Επίτροπος επισήμανε ότι η αδήλωτη εργασία αποτελεί σημαντικό πρόσκομμα για την αύξηση της απασχόλησης και βασικό παράγοντα απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, προτείνει έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρόληψης, ευαισθητοποίησης και επιβολής της νομοθεσίας.
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Άντορ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, επισήμανε ότι το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα, γεγονός στο οποίο έχουν συντελέσει η πρωτοφανής απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης χωρίς συγκεκριμένους κανόνες.
Καλεί τέλος την ελληνική κυβέρνηση να λάβει δράσεις ουσίας στο συγκεκριμένο τομέα, υιοθετώντας ένα πρόγραμμα δράσεων ευθύνης και βάζοντας τέλος σε άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού, που οδηγούν – όπως υποστηρίζει - στην ανέχεια την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...