Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό

Μια εβδομάδα πριν κατατεθεί το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, το Ελεγκτικό Συμβούλιο χτύπησε «καμπανάκι» στην κυβέρνηση, κρίνοντας αντισυνταγματικές πέντε από τις διατάξεις.

Αντισυνταγματική κρίθηκε η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, καθώς παραβιάζεται με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στην περιουσία, γιατί ενοποιούνται τα ελλειμματικά ταμεία και βλάπτονται οι ασφαλισμένοι που έχουν δώσει τα περισσότερα.

Επίσης, αντισυνταγματικά κρίθηκαν δύο άρθρα, τα οποία αφορούν το μέτρο που προσπάθησε να «περάσει» ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο έχει την δυνατότητα να καθορίζει ο ίδιος με υπουργικές αποφάσεις το ποσό της βασικής σύνταξης και τις προϋποθέσεις χορήγησης του.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, το οποίο ξεκίνησε από χθες την συνεδρίαση, συνεπάγεται την εκ νέου διαμόρφωση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο είχε προβλεφθεί να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Εκτός από τις διατάξεις αυτές, παρατηρήσεις που αφορούν την συνταγματικότητα και την νομιμότητα έγιναν και σε άλλες διατάξεις.

Την ίδια ώρα η Κομισιόν προειδοποιεί ότι θα μπαίνει «ψαλίδι» σε όσες χώρες δεν ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...