Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη στο Μετρό

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη. Όπως δήλωσε στο in.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος, οι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν από την Παρασκευή σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Σχετική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί κατά τη συνέλευσή τους, αύριο.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους που λήγουν το επόμενο διάστημα. 

«Η διοίκηση προτιμά να χάνει περίπου 1 εκατ. ευρώ ημερησίως, λόγω της απεργίας, παρά να ανανεώσει τις συμβάσεις» δήλωσε στο in.gr ο κ. Σταματόπουλος.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ζήτησε την κατανόηση του κοινού, αλλά ξεκαθάρισε πως οι απεργίες θα συνεχιστούν. Εξέφρασε, επίσης, το φόβο ότι οι απολύσεις θα διευρυνθούν.

Έτσι, εκτός από την 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για την Πέμπτη, το Σωματείο θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασιστούν νέες κινητοποιήσεις. 

Οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας» στα Σεπόλια.

Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται, επίσης, για τη μείωση των αποδοχών τους, εξαιτίας των έκτακτων οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά και για τις αλλαγές που προωθούνται μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...