Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Πεντάωρη στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις 17 Ιουνίου - Απεργούν και ταχυδρομικοί - Και στα Ξενοδοχεία...

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 17 Ιουνίου σε πεντάωρη στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, οι επόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ απέργησαν την Πέμπτη και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών.



Ταχυδρομικοί


Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι Ταχυδρομικοί, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση του 39% των ΕΛΤΑ.  Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία προανήγγειλαν την Πέμπτη 48ωρη απεργία εντός του Ιουνίου. Η ημερομηνία της κινητοποίησης δεν έχει καθοριστεί ακόμη.


Στα Ξενοδοχεία


Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων πραγματοποιεί στάση εργασίας την επόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου  και ώρες 12:00-16:00. Στη σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

"Μας θέλουν όλους χωρίς βασικό μισθό, χωρίς δικαίωμα στην υγεία-πρόνοια, χωρίς συντάξεις. ΠαρΆότι κανείς δε γλιτώνει από τη μέγγενη των προαποφασισμένων μέτρων, οι συνέπειες θα είναι χειρότερες για τη νεολαία αφού κανείς δεν θα έχει 40 χρόνια δουλειάς με 300 ένσημα το χρόνο, γιατί μερική απασχόληση, δουλεμπόριο και ανασφάλιστη δουλειά κυριαρχούν σήμερα σε όλο τον κλάδο.

Με την κατάργηση της εθνικής και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων όποιος νέος μπαίνει στο επάγγελμα θα αμείβεται όσο θέλει ο εργοδότης και όλοι οι παλιοί θα απολύονται με κομμένες αποζημιώσεις ως `ασύμφοροι και ακριβοί`.

Η ανάγκη να γίνουν άμεσα αγώνες με αίτημα την πραγματική αύξηση των μισθών και συντάξεων γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, λόγω της ανόδου του πληθωρισμού στο 5,4% τον Μάη, που συμπληρώνει με την ακρίβεια και την αύξηση του ΦΠΑ την πιο άγρια επίθεση στο εισόδημά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...