Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Συνεχείς απολύσεις στο νομό Χανίων - στο 40% η ανεργία!

Αύξηση κατά 40% παρουσιάζουν για το πρώτο εξάμηνο του 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2009, οι καταγγελίες εργαζομένων των Χανίων στην τοπική Eπιθεώρηση Eργασίας για απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων. Μάλιστα, σε σύγκριση με το 2008, η αύξηση των καταγγελιών φτάνει στο 70%. Την ίδια στιγμή, μειώνονται κατά πολύ οι εργασιακές διαφορές που λύνονται στα πλαίσια της υπηρεσίας και δεν πηγαίνουν στα δικαστήρια, ενώ αυξάνεται κατά 28% το ποσοστό της ελαστικής - μερικής εργασίας.

Το πρόβλημα επικεντρώνεται σε διάφορους τομείς και μέχρι στιγμής είναι μικρότερο στον χώρο του τουρισμού. Οπως αναφέρουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός τομέας (εργολαβικές εταιρείες, οικοδομικές εταιρείες) αλλά και οι παρεμφερείς επαγγελματικοί χώροι που αφορούν την οικοδομή. Ακολουθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις τουρισμού.
Ειδικότερα στον κατασκευαστικό τομέα είναι πολλές οι εταιρείες και στο Ν. Χανίων που βρίσκονται στα όρια της διάλυσης, έχουν απολύσει διοικητικό και εργατικό προσωπικό, ή έχουν επιβάλλει μεγάλες μειώσεις μισθού στους παραμένοντες εργαζόμενούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...