Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από την 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από την 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥΣε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τρίτη 28 Ιουνίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να διαμαρτύρονται για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.
«Χειρόφρενο» τραβούν την Τρίτη και την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από το ΜΕΤΡΟ, καθώς οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία τους.
Aναλυτικότερα:...

- Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.

- Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα τρόλει δεν θα κινηθούν ούτε την Τρίτη, ούτε την Τετάρτη.

- Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς και ο Προαστιακός τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη.

-Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αποφάσισε το σωματείο των ηλεκτροδηγών.


Οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: Την Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Οι τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air λόγω της απεργίας ΕΔΩ

Προβλήματα αναμένονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ αποφάσισαν 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας (08.30-14.30), την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Tη συμμετοχή της στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι «η απόκρουση - ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - μνημόνιο Ι και ΙΙ, η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων και η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος».

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κυβέρνηση και Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...