Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αυξήσεις μισθών και διατήρηση θέσεων εργασίας από την Kraft Foods Hellas


Σε διατήρηση των 580 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και σε μικρές μισθολογικές αυξήσεις προσανατολίζεται η Kraft Foods Hellas, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Λευτέρης Χαλουλάκος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε παραγωγικές εγκαταστάσεις, σε ανθρώπινο δυναμικό, σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων επιδιώκοντας να μεταφέρει στη μητρική της Mondelez International αισιόδοξα μηνύματα και να αποδείξει ότι η ελληνική αγορά έχει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι ανέρχονται σε 580, εφέτος θα λάβουν αυξήσεις 1-2% ενώ πέρυσι η εταιρεία διατήρησε σταθερούς τους μισθούς των εργαζομένων, δίνοντας όμως υψηλότερα μπόνους.

Ο κ. Χαλουλάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας της Kraft Foods Hellas στην Ελλάδα και παράλληλα πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τις επενδύσεις των πολυεθνικών εταιρειών που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων και σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Χαλουλάκος επεσήμανε ότι δεν ετέθη θέμα μείωσης μισθών κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις και προσπαθεί να βελτιώσει το περιβάλλον, απλοποιώντας τις διαδικασίες. Όλη αυτή η προσπάθεια βοηθάει, σύμφωνα με τον ίδιο, τις εταιρείες στις συζητήσεις που κάνουν με τους εκπροσώπους των μητρικών τους στο εξωτερικό καθώς στόχος τους είναι να μεταφέρουν αισιόδοξα μηνύματα και να αποδείξουν ότι η εληνική αγορά έχει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η Kraft Foods, θυγατρική του ομίλου Mondelez International, έχει παρουσία περισσότερο από δύο δεκαετίες στην ελληνική αγορά και έχει αναπτύξει και διατηρεί μια σημαντική δραστηριότητα παραγωγής και εμπορίας προϊόντων διατροφής.

Την τελευταία τετραετία, η εταιρεία υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της εποχής, ύψους 8 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Για την επόμενη διετία έχουν προγραμματιστεί επιπλέον επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό πρόγραμμα αφορά κυρίως στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη, το οποίο έχει αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα κατά 30%-35%, με νέες σύγχρονες λειτουργίες, πλήρη αυτοματοποίηση των δύο γραμμών παραγωγής, βελτιστοποίηση σε χρόνο παραγωγής και σε ποιότητα παραγόμενων προϊόντων, καθώς και στη μείωση χρήσης ενέργειας και μείωση αποβλήτων.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...