Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ημερίδα για το Ασφαλιστικό από την INTERAMERICAN

Στο πλαίσιο του ευρύτερου ενδιαφέροντός της για το Ασφαλιστικό, η INTERAMERICAN οργανώνει στις 11 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της ημερίδα με ομιλητή τον οικονομολόγο και επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Πλάτωνα Τήνιο, με θέμα “το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα, ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο”.

Στόχος της πρωτοβουλίας της INTERAMERICAN, με δεδομένη την πολύ περιορισμένη πρόοδο των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης από το 2002 (Νόμος 3029) έως σήμερα αλλά και την εμπειρία της εταιρείας από τη σύσταση ΤΕΑ των εργαζομένων της, είναι να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ανυπαρξία του δεύτερου πυλώνα και την αναζήτηση μιας νέας αρχιτεκτονικής στο σύστημα ασφαλίσεων.

Η προσέγγιση του ζητήματος από τον Πλ. Τήνιο, όπως αποτυπώνεται και στο βιβλίο του με τίτλο “Ασφαλιστικό: μια μέθοδος ανάγνωσης”, εστιάζει στην αναγκαιότητα της συμπληρωματικής πλαισίωσης του σημερινού δαπανηρού και μονολιθικού συστήματος του ενός πυλώνα από ένα συλλογικό επαγγελματικό πυλώνα, τον οποίο ο γνωστός οικονομολόγος θεωρεί ως τη σημαντικότερη δομική μεταρρύθμιση που εκκρεμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...