Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ: Μαζική η συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση

Μαζική ήταν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η συμμετοχή των εργαζομένων στην τρίωρη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος... στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά της πολιτικής λιτότητας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, μαζική ήταν η συμμετοχή και στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη. «Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τις νεοφιλελεύθερες αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές», σημειώνει η Συνομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η λιτότητα και οι περικοπές στους μισθούς οδηγούν στην κατάρρευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ δέχθηκε πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης από πολλά συνδικάτα της Ευρώπης, μεταξύ αυτών της Ισπανίας ,της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Στα μηνύματά τους τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν μονόπλευρη, άδικη και σκληρή την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα μας, καταδικάζοντας την υπονόμευση της αυτονομίας των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...