Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΟΕ: «Όχι» στις ισοπεδωτικές αντεργατικές ρυθμίσεις

Την αντίθεσή της στην αλλαγή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ), προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

«Όλα δείχνουν ότι κλιμακώνονται οι πιέσεις και οι προκλητικές παρεμβάσεις των εργοδοτών (τραπεζιτών και βιομηχάνων) στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπονομευτούν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις έναντι των επιχειρησιακών, ώστε να διευκολυνθεί η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

...Αν τολμήσουν να υλοποιήσουν την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορίζοντας την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας και τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για ο,τιδήποτε συμβεί και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας.

Η ΟΤΟΕ και σύσσωμο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μείνουν απαθείς απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική επίθεση, γιατί, μετά από αυτό, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν τίποτα άλλο να χάσουν. Αν έχουν απομείνει έστω και λίγα ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης στην κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, οφείλουν να αντιδράσουν στα παραγγέλματα των τραπεζιτών και της τρόικας και να μην προχωρήσουν σε ισοπεδωτικές αντεργατικές ρυθμίσεις». καταλήγει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...