Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποίηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς

Veronica538 at work as truckdriverImage via Wikipedia
Λόγο για ανεπαρκείς ελέγχους της Αστυνομίας για τις συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος για τους οδηγούς που συμπληρώνουν ακόμη και 18 ώρες στο τιμόνι, κάνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Πλαστηράκης, τόνισε ότι είναι καθεστώς στο χώρο των μεταφορών η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ενώ οι εταιρίες υποχρεώνουν τους οδηγούς σε 18 με 20 ώρες εργασίας ημερησίως. Ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα μέτρα τους. «Και μια ζωή να γλυτώσουμε αξίζει», ανέφερε.
Τα μέλη της Ομοσπονδίας, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση το απόγευμα στους Ευζώνους, κατήγγειλαν ότι ελληνικές εταιρίες χρησιμοποιούν φορτηγά με ξένες πινακίδες και διενεργούν λαθραία εσωτερική μεταφορά για να αποφύγουν την φορολογία.
Ο κ. Πλαστηράκης εκτίμησε ότι η είσοδος ξένων εταιριών στο χώρο των μεταφορών, με το άνοιγμα του επαγγέλματος, θα οδηγήσει τους οδηγούς στην ανεργία και οι ελληνικές εταιρίες όπου απασχολούνται δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό.
www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...