Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: "Πως γνώριζε ο υπουργός ότι το ελλειμμα θα είναι πάνω από 15,5% " ;

vector version of this imageImage via WikipediaMε δήλωση του ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας για νέες αυθαιρεσίες στην ΕΛΣΤΑΤ  και επισημαίνει:

"Μείζονα πολιτικά θέματα και πελώρια ερωτηματικά εγείρουν οι ομόφωνες καταγγελίες που περιέχονται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εγείρει ενστάσεις για θέματα που αφορούν το ασυμβίβαστο μελών του ΔΣ και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ανωτέρου στελέχους του ΔΝΤ, ενώ καταγγέλλει τη μη έκδοση μέχρι σήμερα Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης και Κανονισμού Στατιστικών Yποχρεώσεων, καταστάσεις που θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας στις πιο θεμελιώδεις λειτουργίες της Αρχής.

Πολύ περισσότερο, ο Σύλλογος καταγγέλλει τις προσπάθειες να αλλοιωθεί η νομικά κατοχυρωμένη συλλογική λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και να μετατραπεί σε οργανισμό που θα ισχύει η «ενός ανδρός αρχή», ενώ αφήνει βάσιμες υπόνοιες για παράνομη διαρροή από τους ιθύνοντες στοιχείων σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και ακόμα χειρότερα για νέα «μαγειρέματα» του ιδίου του ελλείμματος, πέρα από κάθε συλλογική διαδικασία!

Σημειώνω ως προς τούτο την αυθαίρετη τοποθέτηση πριν από λίγες μέρες του Υπ. Οικονομικών από τη Νέα Υόρκη, όπου προεξοφλούσε και προκαθόριζε το έλλειμμα του 2009 σε πάνω από 15,5% !

Που το γνώριζε;

Η κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα ο αρμόδιος Υπουργός, οφείλουν μια άμεση και σαφή απάντηση στις ομόφωνες ενστάσεις και καταγγελίες των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ"
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...