Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ντόρα:«Προκαλεί το κοινό αίσθημα το δάνειο 500.000 Ευρώ στη ΓΕΝΟΠ»

Με αφορμή την παροχή δανείου από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ύψους 500.000 Ευρώ η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί το κοινό αίσθημα το γεγονός ότι σε μια περίοδο κρίσης που οι Έλληνες καλούνται να κάνουν θυσίες και η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγιά της η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της επιχείρησης χορηγεί δάνειο 500.000 Ευρώ στο σωματείο της ΓΕΝΟΠ. Και αυτό όταν ταυτόχρονα για το 2010 έχουν προϋπολογιστεί εισφορές 820.000 Ευρώ στο ίδιο σωματείο και 2,82 εκ Ευρώ στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό από την κυβέρνηση να ζητεί εξηγήσεις μόνο για το συγκεκριμένο δάνειο από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Την καλούμε άμεσα δημοσιοποιήσει το σύνολο των χορηγιών-παροχών που δίνονται την τελευταία δεκαετία στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ αλλά και να παράσχει στοιχεία για την κατάληξη αυτών των παροχών. Την καλούμε να δώσει τέλος σε τέτοιου είδους συναλλαγές σε όλο το ευρύτερο δημόσιο.

Το φαινόμενο των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών πρέπει να τελειώνει. Ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια να χρηματοδοτεί επαγγελματικά κομματικά στελέχη μέσω του συνδικαλισμού, τα οποία -όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει- συναλλάσσονται αδιαφανώς με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Ο τόπος χρειάζεται ανεξάρτητο συνδικαλισμό και συνδικαλιστές που εργάζονται δίπλα στους συναδέλφους τους και εκπροσωπούν γνήσια τα συμφέροντά τους και δεν αποτελούν κυβερνητικό δεκανίκι ή εργαλείο εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων. »

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε σήμερα ερώτηση στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη για το θέμα.

"Όπως προκύπτει - αναφέρεται στην ερώτηση - από ανακοίνωση του Υπουργείου, η ΔΕΗ την ώρα που προχωρεί σε αυξήσεις των τιμών του ρεύματος για τους καταναλωτές και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις «μαύρες τρύπες» στην παραγωγική της λειτουργία, χορηγεί δάνειο 500.000 Ευρώ στη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καλύψει μέρος της τακτικής εισφοράς που καταβάλει η εταιρεία στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.

Επειδή σε μια εποχή γενικευμένων περιστολών για τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς, τέτοια προκλητικά φαινόμενα κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού προκαλούν την κοινωνία, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

Ερωτάται λοιπόν η κα. Υπουργός:

1) Ποιος εισηγήθηκε και ποιος αποφάσισε τη χορήγηση δανείου στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με ποιο επιτόκιο και ποιες εγγυήσεις;

2) Αν έχει χορηγήσει άλλες φορές στο παρελθόν δάνειο και ποιού ύψους η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων ΔΕΗ, ή σε άλλον συνδικαλιστικό φορέα εργαζομένων της επιχείρησης;

3) Πόσα χρήματα κατ’ έτος έχει πληρώσει η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ως ετήσια εισφορά τα τελευταία χρόνια;

4) Ποιος κάνει έλεγχο διαχείρισης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τα χρήματα που καταβάλλει η επιχείρηση΅;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...