Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία ΓΣΕΕ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου

Tired Birds of the ShipyardImage by -- david via FlickrΠρωτοβουλία στήριξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου αναλαμβάνει η ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρός της συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τους προέδρους των Σωματείων Εργαζομένων των δύο ναυπηγικών μονάδων, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μετάλλου και των Προέδρων των αντίστοιχων εργατικών κέντρων Ελευσίνας και Κυκλάδων και άμεσα θα επιδιώξει κοινή συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τα σωματεία εργαζομένων τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο ναυπηγεία εξαιτίας της κρίσης και της συνεπακόλουθης δραματικής συρρίκνωσης της επισκευαστικής δραστηριότητας, της διαχρονικής έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, αλλά και της μεγάλης καθυστέρησης ανάθεσης προγραμματισμένων για τις άμεσες ανάγκες του πολεμικού ναυτικού, αμυντικών κατασκευών. Προβλήματα που θέτουν εν αμφιβόλω τη συνέχιση τόσο της λειτουργίας των δύο ναυπηγείων όσο και της παραγωγικής απασχόλησης των 1300 εργαζομένων και των εκατοντάδων συνεργαζόμενων «δορυφορικών» επιχειρήσεων.

Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τα σωματεία του κλάδου είχαν καταθέσει στο παρελθόν αναπτυξιακή πρόταση για δημιουργία ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας που δεν εισακούστηκε από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...