Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
- ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Απεργία, συγκεντρώσεις και συναυλία από τους εργάτες Μετάλλου που ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

"Στις συνθήκες της βαθιάς και παρατεταμένης  καπιταλιστικής κρίσης που βιώνει η  εργατική τάξη της χώρας μας, που  η επίθεση της εργοδοσίας και  των κυβερνήσεων παίρνει γενικευμένο χαρακτήρα, απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, ενιαίος και συντονισμένος αγώνας, ενιαία απάντηση, διέξοδος και προοπτική. Καλή οργάνωση, ενότητα των Μεταλλεργατών σε ταξική κατεύθυνση απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ.
Η επίθεση έχει γενικευτεί. Οι απολύσεις, χιλιάδες. Οι απλήρωτοι Μεταλλεργάτες χιλιάδες (Ν. Σκαραμαγκά, Ν. Ελευσίνας, κτλ.). Η ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη (στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ξεπέρασε το 95%). Η εκ περιτροπής εργασία μιας, δυο η τρεις μέρες την εβδομάδα, τείνει να γίνει η καθιερωμένη σχέση εργασίας (π.χ. στα Ν Σκαραμαγκά μια μέρα την εβδομάδα). Στην ΛΑΡΚΟ, προωθείται άμεσα η ιδιωτικοποίηση και η εργοδοσία αξιώνει μειώσεις σε μισθούς της τάξης του 17%, στις Χαλυβουργίες τα ίδια (απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα και δραματικές μειώσεις αποδοχών). Η αμυντική Βιομηχανία οδηγείται στο κλείσιμο ή στην συρρίκνωση, μέσω της Ιδιωτικοποίησης. Οι οικογένειές μας υποφέρουν, γιατί επιπλέον φορτώνονται συνεχώς νέα βάρη με την άγρια φορολογία, τα χαράτσια, την ακρίβεια και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
Πρέπει να σκεφτούμε  όλοι πού μας οδήγησε η λογική της ανταγωνιστικότητας που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ και πού  οδηγεί και σήμερα.
Υπάρχουν τεράστιες  δυνατότητες αν ανατραπεί η λογική αυτή, που δεν είναι άλλη από την λογική που προωθεί η ΕΕ και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της. Αυτοί ευθύνονται για την κρίση και το χρέος. Τα μονοπωλιακά συμφέροντα στον κλάδο λεηλατούν εργαζόμενους και τον πλούτο του τόπου για τη δική τους κερδοφορία. Δεν υπάρχει διέξοδος, μέλλον και προοπτική για τους εργαζόμενους, όσο αυτά τα συμφέροντα κυριαρχούν, όσο οι εργάτες δεν συγκρούονται μαζί τους.
 Να πάρουμε την ευθύνη και να ορθώσουμε το δικό μας μέτωπο αντίστασης στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Να αγωνιστούμε πιο συντονισμένα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγικής βάσης και  της οικονομίας, με τέτοιο τρόπο  ώστε να ανταποκρίνονται στις τεράστιες ανάγκες της χώρας, η οποία έχει ορυκτό πλούτο, υποδομές, που μπορούν να αναπτυχθούν, επιστημονικό προσωπικό, έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Σχεδιασμός που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους,  με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ανάπτυξη που εμποδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ή τη θέλουν όσο θα εξασφαλίζουν κέρδη, πατώντας επί πτωμάτων.
Καλούμε όλους τους Μεταλλεργάτες, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, το εργοστάσιο, τον εργασιακό χώρο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να συσπειρωθούν στο πλευρό των δυνάμεων που θα μπουν μπροστά για να υλοποιηθεί το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των Μεταλλεργατών. Όλοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου Αιώνα.
Με  την οργάνωση της πάλης μας  κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

  • Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
  • Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου Μεταλλεργάτη, κάθε ανέργου Μεταλλεργάτη. Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.
  • Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τοίχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις.
  • Ενιαία να απαντήσουμε στην φοροεπιδρομή, στην αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, παιδείας.

Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του
πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
ΑΘΗΝΑ, προσυγκέντρωση στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ στις 11πμ και συγκέντρωση 12 στην ΟΜΟΝΟΙΑ
ΒΟΛΟΣ, στην πλατεία πανεπιστημίου στις 10:30πμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στο άγαλμα Βενιζέλου 11πμ

 Για την Παννελαδική Συντονιστική Επιτροπή Μεταλλεργατών:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ -  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖ. ΕΛΛΗΝ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...