Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Έλεγχοι για συντάξεις και επιδόματα "μαϊμού"

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των συνταξιούχων-μαϊμού και των παράνομων επιδομάτων θα προχωρήσει... το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους λαμβάνουν παράνομες συντάξεις.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σχεδιάζει να προωθήσει εντός του προσεχούς διμήνου στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει σε όσους λαμβάνουν παρανόμως συντάξεις μια τελευταία ευκαιρία να το δηλώσουν και «να πέσουν στα μαλακά».

Μετά την ολοκλήρωση της νέας απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ στις 28 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει μπαράζ διασταυρώσεων στοιχείων και το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας θα συζητήσει σήμερα τα θέματα αυτά σε συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρόδη.

Ο κ. Βρούτσης έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Ταμεία δεν θα χορηγούν πλέον καμία ασφαλιστική παροχή σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, ώστε να διευκολυνθούν οι έλεγχοι και επιπλέον να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις συνταξιούχων που συστηματικά παραλείπουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ή δηλώνουν εισοδήματα πολύ χαμηλότερα των πραγματικών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να λειτουργεί ένα ενοποιημένο σύστημα παροχών όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίζουν με ευκολία κρούσματα φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...