Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το δεκαήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων στην ATE

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εφαρμόζει με μεγάλη ένταση την πολιτική κοινωνικής βαρβαρότητας. Η απάτη της επαναδιαπραγμάτευσης αποδείχθηκε όχι μόνο από την πλήρη εφαρμογή των μνημονίων αλλά και από την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των πάντων.
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού ανακοινώθηκε η παραχώρηση της υπό δημόσιο έλεγχο Αγροτικής Τράπεζας στην ιδιωτική τράπεζα Πειραιώς. Το επόμενο διάστημα θέλουν να παραχωρήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο ότι μπορέσουν από τον δημόσιο πλούτο και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση είχε πολύτιμη βοήθεια στο ξεπούλημα της Αγροτικής από τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε στην αρμόδια επιτροπή να φτάσει το θέμα στη βουλή. Στήριξε δηλαδή την επιλογή να γίνει στα μουλωχτά το πέρασμα της ΑΤΕ στον Σάλλα, μαζί με τη γη των αγροτών που έχουν δάνεια από αυτή, δείχνοντας πια είναι τα μεγάλα αφεντικά της.  
Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ανατραπούν και να μπλοκαριστούν με κάθε τρόπο. Υπάρχει ανάγκη συντονισμού όλων των εργαζομένων στους υπό ιδιωτικοποίηση χώρους τώρα, συμβάλλοντας σε ένα συνολικό παλλαϊκό-πανεργατικό ξεσηκωμό για την ανατροπή της συγκυβέρνησης.
Μπροστά στην επίθεση των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τον δεκαήμερο απεργιακό αγώνα στην ΑΤΕ.
α) Η συμμετοχή στην απεργία άρχισε να ανεβαίνει στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας μετά το αρχικό μούδιασμα και την πραγματοποίηση πανελλαδικής συνέλευσης και συλλαλητηρίου. Απεργιακές φρουρές- συνελεύσεις καταστημάτων και συσκέψεις φορέων οργανώθηκαν από τα κάτω, χωρίς κανένα προσανατολισμό ανοίγματος του αγώνα στην κοινωνία από το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
β) Η πλειοψηφία του Δ.Σ  του Συλλόγου ήταν εξαρχής υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ήξερε τι μεθοδεύονταν, προκήρυξε απεργία μετά την ανακοίνωση της παραχώρησης της τράπεζας. Καλλιέργησε κλίμα αναμονής, ήττας και διάλυσης των απεργιακών διαθέσεων. Απέφυγε από την αρχή τη λήψη αποφάσεων μέσω συνελεύσεων και συνέβαλλε στο κλίμα αποδοχής των ατομικών συμβάσεων με την Τράπεζα Πειραιώς.
γ) Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η Συσπείρωσης, γνώριζε τι θα γίνει, δεν δέχτηκε συνέλευση στην αρχή του απεργιακού αγώνα και όταν ανέβαινε η απεργιακή συμμετοχή των εργαζομένων και η προοπτική συντονισμού με άλλους κλάδους, πρότεινε μαζί με ΔΑΚΕ και μέλη του Δ.Σ από την ΠΑΣΚΕ να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ατομικές συμβάσεις με την Πειραιώς!
Η πρόταση τους απορρίφτηκε από τη συνέλευση. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΤΕ (με μεγάλη εκλογική δύναμη) διευκόλυνε στην αποδυνάμωση του αγώνα, δίνοντας την αίσθηση ότι δίνει εξετάσεις στο δρόμο προς την κυβερνητική εξουσία .
δ) Η παράταξη του ΚΚΕ, η ΕΣΑΚ, στήριξε την αρχική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για 24ωρες απεργίες χωρίς συνέλευση, συνέβαλλε μαζί με την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία στην ΑΤΕ» (στην οποία συμμετέχουν μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) να μην υπογραφούν άμεσα οι ατομικές συμβάσεις και τελικά κλείνει την απεργία με δική της πρόταση! Στην απόφαση κλεισίματος της απεργίας ρίχνει σωστά ευθύνες στην πλειοψηφία του ΔΣ, καλεί τους εργαζόμενους να... βγάλουν συμπεράσματα και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ!
Η ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει γη και ύδωρ για την κυβερνητική εξουσία, αλλά και το ΠΑΜΕ που προτάσσει την ενίσχυσή του (αλλά τελικά συρρικνώνεται), δεν θέλουν και δεν μπορούν να συμβάλλουν σε νικηφόρους αγώνες.
Εργαζόμενες, -οι
Πάρτε τους αγώνες στα χέρια σας. Με συνελεύσεις κόντρα στις λογικές ανάθεσης με προοπτική την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Όλες και όλοι στους δρόμους! Άνεργοι, εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία, φτωχομεσαίοι αγρότες, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες για τα χαράτσια, συλλογικότητες στις γειτονιές.
Τώρα είναι η ώρα για μια ανατρεπτική κοινή δράση όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε άμεσο συντονισμό στο μαζικό κίνημα ώστε να σταματήσουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με συντονισμένη απεργία διαρκείας στους υπό ιδιωτικοποίηση χώρους μέχρι την ανατροπή της συγκυβέρνησης. Καλεί σε σταθερή κοινή δράση για ένα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:
- Όχι στη χρεοκοπία που μας οδηγούν! Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές και διαγραφή του χρέους!
- Έξοδος από το ευρώ – Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ!
- Απαγόρευση των απολύσεων – Κάτω τα χέρια από τις συμβάσεις - Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
- Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο τραπεζών, ΔΕΚΟ, επιχειρήσεων που κλείνουν!
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...