Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δεν συνδέεται με την εφεδρεία εγκύκλιος που αφορά τα στοιχεία των αποχωρήσεων από το Δημόσιο

Δεν αφορά το θέμα της εφεδρείας η εγκύκλιος με θέμα «Στοιχεία για αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016» που εστάλη στους φορείς του Δημοσίου... την 3η Αυγούστου, διευκρινίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή δημοσιεύματα που συνέδεαν την εγκύκλιο με τις συζητήσεις που γίνονται για την εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εγκύκλιος αφορά «την αναλυτική και τεκμηριωμένη καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων, που αποτελεί διαδικασία συνδεόμενη με τον ευρύτερο σχεδιασμό της απασχόλησης στο Δημόσιο». Πηγές του υπουργείου πρόσθεσαν ότι η καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί βέβαιη την επίτευξη του στόχου για 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις, αλλά μόνο με την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις, λήξεις συμβάσεων κ.λπ.) που θα γίνουν. Έτσι, προκειμένου να τεκμηριώσει με ακριβή στοιχεία τη βεβαιότητα ότι δεν χρειάζονται απολύσεις, εκδόθηκε και η συγκεκριμένη εγκύκλιος. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, όλα θα εξαρτηθούν από την πίεση που θα ασκήσει η τρόικα στο θέμα αυτό σε συνδυασμό με τη δυσκολία που υπάρχει για την κάλυψη του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ από το οικονομικό επιτελείο.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...