Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κρίσιμη ημέρα η Τρίτη για την Ελληνική Χαλυβουργία

Κρίσιμη θα είναι η αυριανή μέρα για το μέλλον της μονάδας Ασπροπύργου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των εργαζομένων καθώς η διαμεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας δεν είχε μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση και να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία της μονάδας είχε σήμερα επαφές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και την διεύθυνση του εργοστασίου.

Το πρωί, οι εκπρόσωποι του σωματείου έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Εργασίας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Το σωματείο των εργαζομένων θέτει ως βασική προϋπόθεση για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και προτείνει ένα συνδυασμό τρόπων για την υλοποίηση της πρότασης, ενώ ζητά από την εταιρεία να δεσμευτεί.

Ο υπουργός Εργασίας μετέφερε τις απόψεις του σωματείου στη διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι οι προτάσεις των εργαζομένων είναι ασαφείς και θέτει ως προϋπόθεση, την άμεση λήξη της απεργίας, επικαλούμενη τη δικαστική απόφαση με την οποία έχει κηρυχθεί παράνομη, και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η Ελληνική Χαλυβουργία έχει επίσης δηλώσει προς τον υπουργό Εργασίας ότι αν δεν λυθεί άμεσα η απεργία θα υποβάλει αίτημα διαβούλευσης για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της μονάδας του Ασπροπύργου.

Ο κ. Βρούτσης θα συνεχίσει και αύριο τις προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και ως το μεσημέρι αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...